Σπαραγμός και ένα τεράστιο «γιατί;» στο τρισάγιο για την τραγωδία στα Τέμπη – Συγκλονίζει πρώην παίκτρια του Big Brother που επέβαινε στο τρένο

Συγγενείς θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν με λουλούδια και δάκρυα στα μάτια - Η Ευδοκία Τσαγκλή ντρέπεται να μιλάει για τα τραύματά της την ώρα που η χώρα πενθεί

Must Read

Στιγμές ανείπωτου πόνου και θλίψης εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη των 57 ανθρώπων, κυρίως νέων σε ηλικία, που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στο σημείο που θα στοιχειώνει για πάντα την μνήμη της Ελλάδας έφτασαν συγκινημένοι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι σπάραξαν μόλις είδαν το σημείο που τα αγαπημένα τους πρόσωπα άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Επίσης, έφτασαν και κάτοικοι από τα γύρω χωριά συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια.

Όλοι, άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων στο σημείο που σημειώθηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας. Κάποιοι συγγενείς άφησαν και φωτογραφίες των αγαπημένων τους, συμβολικά, στο σημείο.

Το τρισάγιο τελείται από τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου, Ιερώνυμο.

Το παρών έδωσαν επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

(φωτογραφίες και βίντεο larissanet.gr)

«Πάλεψα να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα»

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η πρώην παίκτρια του Big Brother και νυν παίκτρια του My Style Rocks, Ευδοκία Τσαγκλή η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο και κατάφερει να σωθεί με τραύματα.

Μάλιστα, η ίδια συγκινεί όταν λέει, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, πως ντρέπεται να μιλά για τα τραύματά της την στιγμή που μια ολόκληρη χώρα πενθεί για τις 57 ψυχές.

«Ήμουν στο τρίτο, αλλά δεύτερο επιβατικό βαγόνι. Τι να σας πω, πώς είμαι, και εγώ το σκέφτομαι… Δεν έχει να κάνει με μένα. Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω για ό,τι έχω πάθει σωματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιο ψυχικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί. Είναι μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί μια μαζική απώλεια ψυχών. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας την πίστη μου. Αυτή η ενέργεια δεν καταστρέφεται και αυτές οι ψυχές είναι ακόμη εκεί, παρόλο που δεν είναι μαζί μας. 

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και δεν θα ζήσουμε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις. Οι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι τις στιγμές που έζησα στο τρένο. Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο ούτε να φέρω αυτόν τον πανικό. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποια είναι αυτή η δύναμη – όπως και αν τη λέει ο καθένας – που είμαι ακόμη εδώ. Να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους τραυματίες και σωματικά και ψυχικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο πόνος είναι για όλους μας, ακόμη και αν δεν υπήρχε κάποια προσωπική γνωριμία σε αυτό το τραγικό γεγονός. Σε πολλές κουλτούρες λένε ότι η ζωή είναι ένα τρένο, εμείς συνδέουμε πλέον το τρένο με τον θάνατο.

Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι θαύμα που είμαι ακόμη εδώ. Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα. Λίγο πριν το ατύχημα γελούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν ξέραμε τι έρχεται».

Δείτε τις δηλώσεις της:

Δείτε επίσης:

Τέμπη: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 34χρονου Βάιου Βλάχου στην Καρδίτσα
 
Δάκρυσε το Twitter με τον πόνο του Άδων

Τα «έφτιαξαν όλα σε 4 χρόνια», αλλά δεν έχουν ευθύνη για τίποτα
 
Ποινικές διώξεις κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών – Λύτρας: «Πρέπει να καταθέσουν και από το Υπ. Μεταφορών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This