Θα θρηνούσαμε και άλλους νεκρούς στα Τέμπη – Η τυχαία συγκυρία που «έσωσε» τον προαστιακό

To Intercity θα είχε συγκρουστεί με τον προαστιακό που μετέφερε 65 επιβάτες

Must Read

Την ώρα που το πανελλήνιο θρηνεί για τα θύματα που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στα Τέμπη και παρακολουθεί το πινκ πονγκ ευθυνών από την πολιτική ηγεσία και όλους τους εμπλεκόμενους, αποκαλύπτεται καθαρά από τύχη δεν ήταν τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός των νεκρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, μια τυχαία συγκυρία «βοήθησε» κατά κάποιο τρόπο να μην χαθούν και άλλες ζωές, αφού πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση τη Λάρισα, ακολουθούσε ένας συρμός του προαστιακού, στον οποίο επέβαιναν 65 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων, έστειλε πρώτα στην κάθοδο το εμπορευματικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε στον σταθμό ο προαστιακός, στον οποίο δίνεται πάντα προτεραιότητα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εάν είχε φτάσει λίγο νωρίτερα ο προαστιακός και αν ο σταθμάρχης είχε δώσει προτεραιότητα στην επιβατική αμαξοστοιχία, τότε το τρένο με τους 65 επιβάτες, θα ήταν εκείνο που θα είχε συγκρουστεί με το μοιραίο Intercity.

Εισαγγελική παρέμβαση για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, όσον αφορά στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newspaper.gr, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για διατάραξη συγκοινωνιών, σοβαρές σωματικές βλάβες και ανθρωποκτονίες από αμέλεια και κατά συρροή χθες προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες η Εισαγγελία του Βόλου αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την αναρρωτική άδεια που του χορηγήθηκε από το νοσοκομείο Βόλου.

Ο επιθεωρητής πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών με την υπογραφή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκου Χαυτούρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων και θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, ενώ παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι τον θέτει εκτός ψηφοδελτίων. 

Όπως αναφέρει το έγγραφο για την αναρρωτική άδεια, που έδωσε στο φως ο taxydromos.gr, ο επιθεωρητής αφού μπήκε στο γραφείο του γιατρού, του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος. Επιπλέον, ζήτησε από συνάδελφό του να του συνταγογραφήσει αγωγή, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο επιθεωρητής προσήλθε με πόνους στη μέση, ενώ είχε ιστορικό βαριάς κάκωσης με τραυματισμό κάτω άκρων.

Σε αναστολή οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Μετά την ολοκλήρωση της ένορκης εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείυ Υγείας, από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οπως προέκυψε, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δ. Ν. που τέθηκε σε αργία από τη διοίκηση του οργανισμού είχε λάβει αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το δυστύχημα από επιμελητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, γιατί πονούσε στη μέση. Ο γιατρός φέρεται ότι εξέδωσε το έγγραφο της αναρρωτικής άδειας χωρίς να εξετάσει το πρόσωπο για το οποίο γνωμάτευσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα νευροχειρουργικής φύσης.

Δεν πήγε ούτε στα Επείγοντα

Μάλιστα ο… ασθενής καταγγέλλεται ότι δεν είχε περάσει ούτε από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ούτε από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Στη συνέχεια ο επιθεωρητής υπέβαλε ηλεκτρονικά την αναρρωτική άδεια στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ για να σταματήσει να πηγαίνει από την επόμενη ημέρα στη δουλειά του, εν μέσω της διερεύνησης του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια φέρεται ότι έκανε… εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» σε συνάδελφό του, αγνοώντας σε ποιον έδωσε την άδεια. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας παραδέχθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ. Ομως επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο, γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο κ. Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για τη χορήγηση της άδειας, υποστηρίζοντας ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο. Διαψεύδει δηλαδή τον συνάδελφό του πως υπέγραψε την αναρρωτική άδεια με «άνωθεν εντολή» προκειμένου να εξυπηρετήσει «καλή τη πίστει» τον ανώτερό του…

Πάντως, αν και άρρωστος με αναρρωτική άδεια ενός μήνα (…), ο επιθεωρητής δεν έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τις ενέργειές του στις Αρχές που διερευνούν το δυστύχημα στα Τέμπη, προσκομίζοντας το φύλλο παρουσιών, σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται δύο σταθμάρχες. Ομως ο πιο έμπειρος δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος άπειρος σταθμάρχης να μείνει μόνος του

Στη συνέχεια ο επιθεωρητής «εξαφανίστηκε» από την υπηρεσία του λόγω της αναρρωτικής άδειας για να αποφύγει τις τυχόν ευθύνες του, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας…

Οι δύο γιατροί πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι με το Πειθαρχικό Συμβούλιο που παραπέμφθηκαν, υπό την προεδρία του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη.

Ο ένας γιατρός ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον κ. Χαυτούρα, λέγοντας ότι έκανε εξυπηρέτηση στον διευθυντή του αφού του το ζήτησε, ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπέγραψε ο ίδιος αναρρωτική άδεια και απλώς παρέπεμψε τον ασθενή για εξέταση, καταγγέλοντας παράλληλα πολιτική δίωξη.

Δείτε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι πρώτες δηλώσεις του επιθεωρητή του ΟΣΕ για τις σε βάρος του κατηγορίες

Ποινικές διώξεις κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών – Λύτρας: «Πρέπει να καταθέσουν και από το Υπ. Μεταφορών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This