Πρόεδρος μηχανοδηγών προς Γεραπετρίτη: «Δεν ξεκινούν τα τρένα αν δεν υπάρξουν όλα τα μέτρα ασφαλείας»

Ο ίδιος κατήγγειλε πως ο υπουργός Μεταφορών δεν τους προσκάλεσε σε συζήτηση

Must Read

Κατηγορηματικός ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν ξανά τα τρένα μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, δηλαδή του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη ξεκαθάρισε πως τα τρένα δεν θα λύσουν το χειρόφρενο αν δεν έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν έχουν λυθεί τα ζητήματα που υπάρχουν.

«Δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα αφού τα σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένουν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη και δεν θα ξεκινήσουμε τα δρομολόγια όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών στην συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη δεν κλήθηκαν οι μηχανοδηγοί που έκαναν τις καταγγελίες για τον σιδηρόδρομο αλλά  η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών.

Πρόσθεσε πως ενημερώθηκαν για κάποιες προτάσεις, ωστόσο, δεν ικανοποιήθηκαν γι΄αυτό έχουν να κάνουν και άλλες.

Ο κ. Γενιδούνιας τόνισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει επανεκκίνηση των δρομολογίων καθώς δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα όπως αυτά των αφύλακτων διαβάσεων.

«Περιμέναμε ότι επειδή υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη που δίνουν στον υπουργό τις κατευθύνσεις, κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Έχουν π.χ. ανακοινώσει ότι την άλλη Τρίτη ξεκινούν δρομολόγια προς Φλώρινα, Δράμα, γραμμές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επικοινωνίες.

Στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη έχουμε διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται. Δεν γνωρίζουμε αν έχει λυθεί το θέμα. Μας λένε ότι θα ξεκινήσει η γραμμή… Μας το δίνουν γραπτώς, “δεν λειτουργούν”, “δεν φυλάσσονται”. 

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να σταματάμε σε διαβάσεις με μεγάλη κυκλοφορία … Σε γραμμές που κυκλοφορούν και εμπορικά … Στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη, ένα τρένο μήκους 400-500 μ. πώς θα περάσει;», αναρωτήθηκε.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 



Δείτε επίσης:

Αδελφή Ιφιγένειας Τέμπη: «Προσπαθούν να μας βουλώσουμε το στόμα με χρήμα, είναι δολοφονία!»

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Σκληρή μάχη στην ΜΕΘ για τον 20χρονο Γεράσιμο

Καταγγελία μηχανοδηγών για τον ΟΣΕ – «Μπλόκαραν» εμπορικό δρομολόγιο

«Αυτοί θα αποδώσουν ευθύνες;» – «Πυρά» των μηχανοδηγών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This