Καλλιθέα: «Λουκέτο» στο Κέντρο Ειδικών θεραπειών, που ακροβατούσε ο 11χρονος

Must Read

«Λουκέτο» μπήκε στο Κέντρο Ειδικών θεραπειών, στου οποίου το περβάζι εθεάθη να ακροβατεί το 11χρονο αγοράκι.

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ, στο Κέντρο Ειδικών θεραπειών το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια, στην Καλλιθέα.

Η περιφέρεια Αττικής έδωσε αμελλητί εντολή στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Ως εκ τούτου αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Νοτίου Τομέα έσπευσαν στο σημείο.

Όπως προέκυψε από το πόρισμα των ελέγχων, υπάρχει σειρά παρατυπιών, με σημαντικότερη την παραπλάνηση των Αρχών και των πολιτών, καθώς τεχνηέντως η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ στην ουσία λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, με βασικό στόχο την αποφυγή της διαδικασίας αδειοδότησης και των ελέγχων.

Παράλληλα, προέκυψε ότι η δομή, που φιλοξενεί 48 ΑμεΑ με αυτισμό και νοητική υστέρηση ηλικίας 4-20 ετών, παρέχει οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Με βάση το υπηρεσιακό σημείωμα και την Έκθεση Αυτοψίας των Κοινωνικών Συμβούλων της Υπηρεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα προχώρησε στην έκδοση Απόφασης, σύμφωνα με την οποία μπήκε «λουκέτο» στην δομή, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόστιμο των 60.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This