«Είχε δεχθεί πιέσεις από ιδιώτες», ο αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε στη Μύκονο

Τι είπε η δικηγόρος του - Ο φόβος για την κατάσταση της υγείας του μετά το μαφιόζικο χτύπημα

Must Read

Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος του υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στη Μύκονο, μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε πως ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες, ενώ επεσήμανε πως η κατηγορία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αφορά την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα.

Η κατάσταση της υγείας του αρχαιολόγου σύμφωνα με τη δικηγόρο του, είναι σχετικά καλή και αναρρώνει, ωστόσο έχει κατάγματα εκατέρωθεν στα πλευρά και ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως η όρασή του. Είπε μάλιστα η κ. Μουγκαράκη ότι «εδώ φοβόμαστε μήπως υπάρχει κάποια πιο σταθερή βλάβη».

Προ ολίγων 25ωρων, η βρετανική η Telegraph έφερε στο φως και φωτογραφία με το τραυματισμένο πρόσωπο του αρχαιολόγου, ενώ στο άρθρο της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι εργολάβοι ακινήτων στο ελληνικό νησί της Μυκόνου κατηγορούνται ότι διέταξαν “επαγγελματικό” χτύπημα σε αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει αυστηρούς νόμους για την προστασία ιστορικών χώρων”».

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο κ. Ψαρρός, αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θεωρούν βέβαιο ότι την επίθεση «διέταξαν» επιχειρηματίες της Μυκόνου που έχουν καταπατήσει αρχαιολογικούς χώρους.




Η κ.Μουγκαράκη ρωτήθηκε αν ο αρχαιολόγος είχε δεχθεί απειλές, για να απαντήσει πως «δεν είχε δεχθεί ευθείες απειλές», αλλά «είχε δεχθεί πιέσεις από ιδιώτες και είχαν παρατηρηθεί κάποιες ύποπτες κινήσεις και ενέργειες που είχαν λάβει χώρα έξω από τον χώρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων».

Μάλιστα, ο κ.Ψαρρός χθες έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στη ΓΑΔΑ και όπως είπε η δικηγόρος του θα ακολουθήσουν κι άλλες, καθώς ανακτά σιγά-σιγά τη μνήμη του:

«Xθες κλήθηκε να καταθέσει στο Τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ. Πράγματι έδωσε μια κατάθεση, διότι πρώτη κατάθεση ήταν όταν ήταν κλινήρης και νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Η δεύτερη αυτή ήταν συμπληρωματική. Θα ακολουθήσουν και άλλες όμως, γιατί ανακτά και τη μνήμη του σιγά σιγά και στοιχεία περιέρχονται στα χέρια του. Το σημαντικό είναι ότι δήλωσε παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας αυτό που λέγαμε παλαιότερα παράσταση πολιτικής αγωγής. Μιας κατηγορίας που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι αναβαθμισμένη, να αφορά δηλαδή την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη όπως διαβιβάστηκε από το Αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς».

Στη συνέχεια η δικηγόρος είπε ότι ο Μανώλης Ψαρρός δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτόν, ή αυτούς που του επιτέθηκαν άνανδρα και πισώπλατα. Όπως είπε, δεν τους «είδε, τον έριξαν αναίσθητο και δεν του είπαν λέξη, ήταν απολύτως μαφιόζικο το χτύπημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This