Φωτογραφία με τον ξυλοκοπημένο αρχαιολόγο έδωσε στη δημοσιότητα η Telegraph!

«Θυμάμαι ότι πλησίασα το αυτοκίνητό μου και μετά η επόμενη ανάμνηση που έχω είναι όταν με έβαλαν στο ασθενοφόρο»

Must Read

Για μια ακόμα φορά η χώρα μας μπαίνει στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ, για τους λάθους λόγους! Ο άγριος ξυλοδαρμός του Έλληνα αρχαιολόγου που εργάζεται στη Μύκονο απασχόλησε την Daily Telegraph που έφερε μάλιστα στο φως και φωτογραφία με το τραυματισμένο πρόσωπό του.

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Μανώλη Ψαρρού, μια επίθεση που σχετίζεται με το «μπλόκο» της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην ανέγερση οικοδομών στο νησί, η Telegraph αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εργολάβοι ακινήτων στο ελληνικό νησί της Μυκόνου κατηγορούνται ότι διέταξαν “επαγγελματικό” χτύπημα σε αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει αυστηρούς νόμους για την προστασία ιστορικών χώρων”».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχαιολόγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη και μώλωπες, μετά από επίθεση που δέχτηκε τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στην Αθήνα. «Θυμάμαι ότι πλησίασα το αυτοκίνητό μου και μετά η επόμενη ανάμνηση που έχω είναι όταν με έβαλαν στο ασθενοφόρο», δήλωσε ο ίδιος στην The Telegraph.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ίδιος ο κ. Ψαρρός, αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θεωρούν βέβαιο ότι την επίθεση «διέταξαν» επιχειρηματίες της Μυκόνου που έχουν καταπατήσει αρχαιολογικούς χώρους.  Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Κουτσούμπα: «Η επίθεση ήταν επαγγελματική. Ο συνάδελφός μας δεν είχε άλλη επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τέτοιο χτύπημα, πέρα από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επικρίνει το υπουργείο Πολιτισμού λέγοντας ότι βάζει τα «οικονομικά συμφέροντα» πάνω από την «προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς». Μάλιστα τονίζεται ότι από τότε που η Μενδώνη ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού, οι σχέσεις της με τους αρχαιολόγους είναι τεταμένες.

«Η κυρία Μενδώνη έχει συχνά επιτεθεί στους αρχαιολόγους σε δηλώσεις της, αποκαλώντας τους ”οπαδούς της οπισθοδρόμησης” και ”κολλημένους στα στερεότυπα και την ιδεολογία της εσωστρεφούς κουλτούρας’‘» αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου. «Γνωρίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου βρίσκεται σε άμεση επαφή με επιχειρηματίες στη Μύκονο, Μάλιστα πριν έναν μήνα ψηφίστηκαν νόμοι υπέρ τους», τόνισε η κ. Κουτσούμπα.

«Το υπουργείο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κυρίας Κουτσούμπα όταν προσεγγίστηκε από την The Telegraph» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Δείτε επίσης:

Οι αρχαιολόγοι κόντρα στη μαφία της Μυκόνου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This