Στην αστυνομία Μυκόνου οι αρχαιολόγοι – Οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν

Αφορμή ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού

Must Read

Την πόρτα του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου πέρασε νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπεία των αρχαιολόγων που εργάζονται στο νησί των Ανέμων, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν ξεκινήσει μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους, Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος ασχολείται με τις παρανομίες των επιχειρηματιών στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των αρχαιολόγων ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές για τις απειλές που δέχονται ενώ παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή ενστόλων στις αυτοψίες που θα πραγματοποιούν από εδώ και πέρα για να μην συμβεί κάποιο άλλο περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=VMeHeh5RYx8&t=8s

Οι κινητοποιήσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις για σήμερα και για αύριο.

Συγκεκριμένα, για σήμερα στις 5 το απόγευμα θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση στην οποία έχει προκληθεί και ο δήμαρχος ενώ αύριο, Τρίτη, θα γίνει στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 «με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στον συνάδελφο Μ. Ψαρρό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΑ:

Κάλεσμα σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στη Μύκονο, Τρίτη 28/3/2023

Στοχεύουν έναν, μας βρίσκουν όλους και όλες απέναντι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, από κοινού με εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Στερεάς, Αττικής και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, θα βρίσκονται στην Μύκονο την Δευτέρα 27/3 και την Τρίτη 28/3 και καλούν:

-Την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 5 μμ στο Γρυπάρειο, καλούν τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στο συνάδελφο Μ. Ψαρρό.

-Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου. Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολίτες της Μυκόνου να μετέχουν στην κινητοποίηση, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα όλων μας ενάντια στις μαφιόζικες πρακτικές.

Ζητάμε:

Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους

Να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.

Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.

Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.



Δείτε επίσης:

Κακουργηματική η δίωξη για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου στη Μύκονο

«Δεν θα φύγουμε από τη Μύκονο όπως ζητήσατε, κ. Μενδώνη!»-Ξεσπά ο αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε

(φωτογραφία από την σελίδα στο Facebook του ΣΕΑ)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This