Ποια ελληνοτουρκική «προσέγγιση»; Η MIT συνεχίζει ακάθεκτη το «έργο» της στην Ελλάδα!

Αποκαλυπτικά έγγραφα για την όλο και πιο έντονη «δραστηριότητα» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών! - Στόχοι: Αντιφρονούντες Τούρκοι, στρατηγικά ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, χαρτογράφηση της αμερικανικής βοήθειας στη Θράκη και σε νησιά του Αιγαίου

Must Read

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT), έχει επεκτείνει τις μυστικές της επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια, ενώ Τούρκοι και Έλληνες διπλωμάτες εμπλέκονται σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που σκότωσαν 50.399 ανθρώπους στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που έλαβε πρόσφατα το Nordic Monitor, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υπέβαλε έκθεση με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2023, δηλαδή λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, αφότου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές για να εκφράσει την αλληλεγγύη της Ελλάδας και τη συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειες διάσωσης και ανακούφισης.

Η έκθεση της MIT καθιστά σαφές ότι οι διπλωματικές χειρονομίες και οι αβρότητες σε πολιτικό επίπεδο, δεν μεταφράστηκαν πραγματικά σε μείωση ή περιορισμό της κατασκοπευτικής δράσης της MIT. Μάλλον το αντίθετο συνέβη, καθώς η MIT ενέτεινε την κατασκοπεία και την παρακολούθηση της στην Ελλάδα!

Η τουρκική υπηρεσία λειτουργεί απευθείας υπό τις εντολές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμπιστεύτηκε την ηγεσία της στον μακροχρόνιο έμπιστό του Χακάν Φιντάν -μια αντιδυτική ισλαμική φιγούρα- πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Η έκθεση επισημαίνει μυστικές λεπτομέρειες της κατασκοπευτικής δραστηριότητας της MIT στην Ελλάδα:

MIT_spying_scret_document_in_Greece_March_2023

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς το έργο της υπηρεσίας κατασκοπείας στην ελληνική επικράτεια για την αναγνώριση και τον εντοπισμό μελών του κινήματος Γκιουλέν, μιας ομάδας που ασκεί κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο σε μια σειρά θεμάτων.

Περιλάμβανε τα ονόματα εκατοντάδων Τούρκων υπηκόων που είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Ελλάδα για να βρουν καταφύγιο από τη βάναυση καταστολή που διεξήγαγε το καθεστώς Ερντογάν και να γλιτώσουν από την παράνομη φυλάκιση στην Τουρκία με πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες.

Μια ανασκόπηση της έκθεσης δείχνει ότι κοινοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (Emniyet), η οποία με τη σειρά της, διένειμε τις πληροφορίες στις 8 Μαρτίου 2023 σε αστυνομικά τμήματα πολλών επαρχιών για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με τις πληροφορίες.

Η συνοδευτική επιστολή, σφραγισμένη ως «μυστική» και υπογεγραμμένη από τον αρχηγό της αστυνομίας Salih Yıldırım στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, προειδοποίησε τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα να χειριστούν τις πληροφορίες με τη μέγιστη προσοχή. Τόνισε ότι οι πληροφορίες πρέπει να κοινοποιούνται μόνο βάσει «ανάγκης γνώσης» και «όχι… με μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή φορείς».

Προφανώς υπήρχε ανησυχία για τις επιπτώσεις, στην περίπτωση που τα έγγραφα αποκαλύπτονταν και ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρχαν διαρροές.

Το όνομα της MIT ήταν επίσης συγκαλυμμένο στην έκθεση, με την υπηρεσία να αναγνωρίζεται μόνο με τον ρωμαϊκό αριθμό IV.

Η διαδρομή της επιστολής, δείχνει επίσης ότι η MIT είχε στείλει άλλη μια έκθεση τον Δεκέμβριο του 2022 για το έργο της στην Ελλάδα και ότι η έκθεση του Μαρτίου 2023 ήταν μια επέκταση της προηγούμενης έκθεσης.

Τα έγγραφα που ελήφθησαν δεν παρείχαν πλήρη απολογισμό όλων εκείνων που στοχοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Όμως, σύμφωνα με μια επιστολή που υπογράφηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας Hüseyin Oğuz Namlı στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης στις 2 Φεβρουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα σε 38 άτομα μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληροφορίες της MIT κοινοποιήθηκαν από την Emniyet σε αστυνομικά τμήματα σε 54 τουρκικές επαρχίες, η υπηρεσία πληροφοριών πρέπει να κατασκόπευε εκατοντάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, λαμβάνοντας τα ονόματα και τις τοποθεσίες τους.

Η αστυνομία αναφέρει περαιτέρω έρευνες για 38 άτομα που κατασκόπευσε η MIT (τα ονόματα, των οποίων τα μητρώα πληθυσμού παρατίθενται στην Κωνσταντινούπολη, καλύφθηκαν μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας για λόγους ασφαλείας):

Report_profiled_people_in_Greece_Redacted

Οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες της MIT στην Ελλάδα δεν περιορίζονται σε ομάδες αντιφρονούντων. Η υπηρεσία στοχεύει επίσης στρατηγικά ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, για να ανακαλύψει τρωτά σημεία ασφαλείας και στοχεύει να χαρτογραφήσει την έκταση της βοήθειας που παρέχεται στην Ελλάδα από τους συμμάχους της, ειδικά τις ΗΠΑ, για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, ειδικά στην περιοχή της Θράκης κοντά στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Ερντογάν στο παρελθόν έχει απειλήσει επανειλημμένα την Ελλάδα με εισβολή και είπε ότι η Τουρκία θα ενεργήσει χωρίς προειδοποίηση, εκτός εάν η Ελλάδα συμπεριφερθεί καλά, κάτι που προκάλεσε κριτική από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η κατασκοπευτική δραστηριότητα σε ξένο έδαφος, ειδικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με στόχο επικριτές, δημοσιογράφους και ακτιβιστές έχει επίσης προκαλέσει αντιδράσεις από μια σειρά χωρών τα τελευταία χρόνια. Πράκτορες της MIT, άλλοι πράκτορες, πληροφοριοδότες και περιουσιακά στοιχεία της MIT, αντιμετώπισαν ποινικές έρευνες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Επιστολή από το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης που αποκαλύπτει την πηγή των πληροφοριών ως MIT, με κωδικό όνομα με τον ρωμαϊκό αριθμό IV:

Istanbul_police_letter_referred_to_MIT_intelligence

Στην Τουρκία, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχουν υποβληθεί σε ποινικές διώξεις για κατασκευασμένες κατηγορίες για τρομοκρατία από το 2014, ως μέρος της άνευ προηγουμένου καταστολής δημοσιογράφων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και άλλων, από την κυβέρνηση Ερντογάν. Πολλοί φυλακίστηκαν και τους επιβλήθηκαν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Περισσότεροι από 130.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί από την κυβέρνηση χωρίς αποτελεσματική δικαστική ή διοικητική έρευνα, 4.560 από τους οποίους ήταν δικαστές και εισαγγελείς και αντικαταστάθηκαν από ερντογανικά στελέχη. Ως αποτέλεσμα της μαζικής εκκαθάρισης, η τουρκική δικαιοσύνη και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν γίνει εργαλεία στα χέρια της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Ερντογάν για να τιμωρούν επικριτές, αντιπάλους και διαφωνούντες.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This