ΕΟΦ: Συνιστά προσοχή σε σκευάσματα για αδυνάτισμα

Να μην χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές, τονίζουν

Must Read

Iδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, σχετικά με προϊόντα που διακινούνται στο διαδίκτυο και υπόσχονται αδυνάτισμα και απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, πρόκειται για το τσάι «Τrex Tea “refresh yourself”» και τις κάψουλες «Trex Cap» και  «Trex+plus».

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι επικίνδυνα για την υγεία σύμφωνα με το ANSM της Γαλλίας και καλούνται όσοι τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν. Ε

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γαλλίας (ANSM), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: Trex Tea ΄΄refresh yourself΄΄, Trex Cap, Trex+plus. Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες για την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του ANSM, στα προϊόντα αυτά ταυτοποιήθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This