Στο εδώλιο επτά κατηγορούμενοι για το γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά

Το «κατηγορώ» του εισαγγελέα

Must Read

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης παραπέμπονται επτά κατηγορούμενοι για το γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά, μετά την πρόταση του εισαγγελέα.

Βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι ιδιοκτήτες του γηροκομείου, μητέρα και κόρη, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος (όλοι τους βρίσκονται στη φυλακή ως υπόδικοι), και τρεις ακόμα εργαζόμενοι, που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Cretalive, ο εισαγγελέας στην εισήγηση των 180 σελίδων προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο με τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της διεύθυνσης, συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δη με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελούμενης με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και σοβαρότατες ενδείξεις ενοχής σε βάρος των επτά κατηγορουμένων και εν προκειμένω για: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της 67χρονης που φέρεται στην πραγματικότητα ως κύρια υπεύθυνη λειτουργίας και διαχειρίστρια όλων των ζητημάτων που αφορούσαν τη δομή, της συγκρότησης σε ό,τι αφορά στην 67χρονη, την 44χρονη κόρη της και τον γενικό γιατρό, της ένταξης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για όλους τους κατηγορούμενους.

Συνοπτικά, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι:

παρέλειπαν να χορηγούν την κατάλληλη τροφή, ποιοτικά και ποσοτικά, στους ηλικιωμένους
-παρέλειπαν να χορηγούν τη δέουσα ενυδάτωση και η χορήγηση υγρών ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη και επικίνδυνη για την υγεία των τροφίμων,
-παρέλειπαν να χορηγούν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθαριότητα και την υγιεινή τους
-προέβαιναν σε «χημική καθήλωση» των τροφίμων μετά την εισαγωγή τους στη δομή προκειμένου να αδρανοποιούνται με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την επαφή τους με το περιβάλλον, να είναι μονίμως ληθαργικοί και καθηλωμένοι σε καρέκλες και αναπηρικά αμαξίδια
-προέβαιναν σε «τεχνητή καθήλωση» μέσω της τοποθέτησης ιατρικών συσκευών για την παροχεύτευση τροφής και ουροκαθετήρων για την ούρηση, αν και δεν χρειάζονταν ιατρικώς
-παρέλειπαν συστηματικά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία,
εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This