Τραγικές συνθήκες σε σχολείο για ΑμεΑ στον Ωρωπό: Έχουν για περίφραξη ένα «αόρατο σχοινί» – Παιδί διανύει 260χλμ την ημέρα

Ο Δήμος Ωρωπού, θεωρεί το κτίριο νεόδμητο και θα κάνουν εργασίες «στο μέλλον».

Must Read

Οργή προκαλούν οι εικόνες από το ειδικό σχολείο για παιδιά ΑμεΑ στον Ωρωπό, καθώς το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. φαίνεται να έχει παραμεληθεί. Δυστυχώς τόσο στο σχολείο όσο και στο ειδικό νηπιαγωγείο η περίφραξη είναι ανύπαρκτη, με τους γονείς να αντιδρούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που υπάρχει ΦΕΚ, το ειδικό εκπαιδευτήριο δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη από τον Δήμο, με αποτέλεσμα η δημόσια υπηρεσία να έχει περιφραχθεί με ένα «αόρατο» σχοινί.

Όπως είναι λογικό, οι γονείς είναι εξοργισμένοι με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο αλλά και με την αδιαφορία που δείχνει ο δήμος απέναντι στα προβλήματα.

Μητέρα της οποία το παιδί φοιτά στο σχολείο για ΑμεΑ, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Τώρα Μαζί», αναφέρεται στις διαλυμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το προαύλιο έχει περιφραχθεί με «αόρατο» σχοινί, ενώ το δάπεδο του προαυλίου είναι κατεστραμμένο καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των αμαξιδίων.

Τόνισε μάλιστα και πως το ίδιο πράγμα είχε γίνει και στο παρελθόν, όσον αφορά την περίφραξη, και παρά τις αντιδράσεις των γονέων δεν έγινε καμία κίνηση για να διορθωθεί-καλυτερεύσει η κατάσταση. «Έχουμε φτάσει παντού, θέλω να ζητηθούν από τη διεύθυνση του σχολείου τα έγγραφα που έχουν σταλεί», επισήμανε.

Μία άλλη μητέρα υπογράμμισε πως οι εγκαταστάσεις του ειδικού νηπιαγωγείου είναι ακατάλληλες για παιδιά και πως για την περίφραξή του έχουν βάλει έναν απλό φράχτη.

Στο μεταξύ μία άλλη μητέρα καταγγέλλει πως ο δήμος δεν έχει παραχωρήσει ακόμη το ειδικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο για παιδιά με υψηλή νοητική υστέρηση, το οποίο μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στις άλλες δύο δομές, με αποτέλεσμα να διανύουν καθημερινά 260χλμ για να πηγαίνουν το παιδί στο κοντινότερο ειδικό σχολείο που είναι στη Νέα Μάκρη… Για το συγκεκριμένο θέμα βέβαια, κωλυσιεργεί και η περιφέρεια.

Παρόλο που υπάρχει σχετικό ΦΕΚ, το οποίο κοντεύει να λήξει, στο κτίριο φιλοξενείται ακόμα η υπηρεσία του κτηματολογίου κι έτσι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να είναι έτοιμη η δομή

Σε επικοινωνία του OPEN με τον Δήμο Ωρωπού, η απάντηση ήταν ότι θεωρούν το κτίριο νεόδμητο και θα κάνουν εργασίες «στο μέλλον».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This