Bullying στο Αρσάκειο: Με περιθώρια «τροποποίησης» η καθυστερημένη απόφαση της διοίκησης για τους εμπλεκόμενους μαθητές

Must Read

Ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ένας 15χρονος μαθητής στο Αρσάκειο του Ψυχικού υπέστη άγριο bullying από έξι συμμαθητές του, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και το υπόλοιπο σώμα του, αλλά η διοίκηση του σχολείου επίσημη και οριστική απόφαση τιμωρίας των ανήλικων δραστών δεν έχει πάρει ακόμα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» βέβαια, η οποία επικαλείται πληροφορίες, ο σύλλογος διδασκόντων φέρεται να αποφάσισε την αποβολή των εμπλεκόμενων στο άγριο περιστατικό μαθητών, καθώς και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, γιατί είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο.

Όμως, η απόφαση αυτή, αν ισχύει, δεν έχει γνωστοποιηθεί, καθώς αυτό «ορίζουν οι κανόνες της δεοντολογίας», είπε στέλεχος του σχολείου στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανηλίκους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα του σχολείου».

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα απλό «ζήτημα του σχολείου», όπως το παρουσιάζει το συγκεκριμένο στέλεχος, αλλά για ένα σοβαρότατο κοινωνικό ζήτημα το οποίο έχε λάβει τεράστιες διαστάσεις και με την ευθύνη των σχολείων κάποιες φορές. Δυστυχώς όπως έχει διαφανεί μέχρι τώρα, η προσπάθεια υποβάθμισης των θεμάτων εκφοβισμού είναι μεγαλύτερη από την προσπάθεια επίλυσης.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η που φέρεται να ελήφθη από το Αρσάκειο, εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει», κατά το ίδιο στέλεχος που μίλησε στην εφημερίδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εκτός εκτός από την τυχόν τροποποίησή της, η απόφαση περί αποβολής μπορεί να εκτελεστεί αργότερα, κατά τη λήξη του σχολικού έτους! Μήνες μετά το bullying δηλαδή!

Όπως αναφέρουν ακόμα κάποιες πληροφορίες από το Αρσάκειο, μετά την ΕΔΕ φαίνεται πως τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθηγητής, επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του. Όπως είπαν στην «Καθημερινή» εκπαιδευτικοί του σχολείου όμως, η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση για τη διαθεσιμότητα δεν επιβεβαιώνεται.

Δεν ενημερώνονται οι γονείς

Ακόμα και να έχουν ληφθεί αποφάσεις πάντως, οι γονείς των μαθητών του σχολείου στο Ψυχικό δεν φαίνεται να τις γνωρίζουν. Σύμφωνα με το newsit.gr, τα παιδιά βλέπουν ξαφνικά διαφορετικά πράγματα, χωρίς να γνωρίζουν το γιατί και πώς έχουν γίνει.

Αναφορικά με την υπόθεση του καθηγητή που φέρεται να μπήκε σε διαθεσιμότητα, αυτός ήταν όπως όλα δείχνουν φυσικός και την περίοδο της καταγγελίας, ήταν επιβλέπων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι μαθητές πλέον έχουν νέο καθηγητή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This