Σε ασφαλές περιβάλλον η 14χρονη που είχε πέσει θύμα μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη

Must Read

Μακρυά από όλα όσα της θυμίζουν τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε, βρίσκεται πλέον η 14χρονη, που είχε φύγει από τη δομή που διέμενε και είχε πέσει θύμα κυκλώματος μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη.

Η ανήλικη πλέον βρίσκεται υπό την προστασία του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία», ο οποίος ανήκει στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην υπόθεση συνεργάζονται και άλλοι δημόσιοι φορείς με στόχο τη στήριξη της ανήλικης.

«Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ο φορέας ανέλαβε μαζί με δημόσιους εμπλεκόμενους φορείς το θεραπευτικό πλαίσιο και στήριξη της μικρής και θα συνεχίσουμε όσο μας ζητηθεί. Έχουμε ξεκινήσει από 25 Μαρτίου τις ενέργειές μας, τα υπόλοιπα είναι υπό έρευνα της εισαγγελίας», δήλωσε η Αθηνά Πάσσιου, πρόεδρος του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία».

Όπως δήλωσε η κ. Πάσσιου, ήδη η 14χρονη είναι καλύτερα, ενώ οι φορείς συνεχίζουν το έργο τους για τη στήριξή της.

«Αν έπεσαν στην αντίληψή τους παράνομες πράξεις έπρεπε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων»

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Κατερινόπουλος τόνισε πως οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την 14χρονη, εφόσον το «έσκαγε» από τη δομή.

«Αυτό το παιδί φιλοξενείτο στην πρώτη δομή, θεωρώ απίθανο να μην αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Από τη στιγμή που έφευγε από τη δομή είχαν την ηθική ευθύνη να ενημερώσουν όχι μόνο τον προϊστάμενο φορέα τους. Εάν έπεσαν στην αντίληψή τους παράνομες πράξεις έπρεπε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων για να πάρουν κατευθυντήρια γραμμή», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This