Εξελίξεις: Η First Republic Bank κατασχέθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές και πωλήθηκε στην JPMorgan Chase

Κίνηση που στοχεύει στον περιορισμό της δίμηνης τραπεζικής κρίσης που έχει «ταρακουνήσει» το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Must Read

Τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank αγοράζονται από την JPMorgan Chase, σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα και η οποία διευθετήθηκε από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), την ανεξάρτητη κρατική υπηρεσία που ασφαλίζει τις καταθέσεις για πελάτες τραπεζών.

«Για την προστασία των καταθετών, συνάψαμε συμφωνία με την JP Morgan Chase Bank για την αγορά και ανάληψη όλων των καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων της First Republic Bank», ανέφερε στο Twitter η FDIC.

Ως μέρος της συμφωνίας της, 84 υποκαταστήματα της First Republic σε οκτώ πολιτείες θα ανοίξουν ξανά ως υποκαταστήματα της JPMorgan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FDIC, «στις 13 Απριλίου 2023, η First Republic Bank είχε περίπου 229,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και 103,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις. Εκτός από την ανάληψη όλων των καταθέσεων, η JPMorgan Chase Bank, National Association, συμφώνησε να αγοράσει ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank».

Η FDIC ανέλαβε τον έλεγχο της FRB χθες και σήμερα ανακοίνωσε την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων και τις καταθέσεις της. Αυτό καθιστά την First Republic τη δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει την τελευταία προσπάθεια των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών να στηρίξουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει πλέον υποστεί τρεις μεγάλες τραπεζικές πτωχεύσεις τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Η Silicon Valley Bank και η Signature Bank και οι δύο εξαγοράστηκαν από την FDIC τον περασμένο μήνα, μετά από μεγάλη απόσυρση καταθέσεων (bank run) σε αυτές τις τράπεζες από τους πελάτες τους.

Η κατάρρευση των τραπεζών πυροδότησε εβδομάδες εικασιών σχετικά με την υγεία των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων με μια σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστης καταθετικής βάσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This