Γιώργος Καραϊβάζ: Οι επίορκοι αστυνομικοί, η Greek Mafia και η εντολή εκ των έσω

Το τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που προειδοποιούσε για τα χτυπήματα των εκτελεστών

Must Read

Αναπάντητα παραμένουν τα βασικά ερωτήματα για την υπόθεση του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, την ώρα που την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες και οι Αρχές ψάχνουν να βρουν τον ηθικό αυτουργό τις εκτέλεσης, μέσα στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Star, ο δημοσιογράφος λίγο προτού δολοφονηθεί, συνεργαζόταν με τις αρχές σε μια υπόθεση για το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, επίορκοι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με την Greek Mafia διέρρευσαν στους μαφιόζους ότι ο Καραϊβάζ είχε στα χέρια του στοιχεία και συνεργαζόταν με την αστυνομία. Τότε πιθανόν δόθηκε η εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης, αν δεν είχε γίνει η διαρροή αυτή από τους επίορκους αστυνομικούς, τότε οι μαφιόζοι δεν θα γνώριζαν για τις επαφές του δημοσιογράφου με την αστυνομία και ο ίδιος πιθανόν να ήταν ζωντανός σήμερα.




Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ένα τηλεφώνημα στις Αρχές «έριξε» φως στην έρευνα των αστυνομικών. Άγνωστος που κάλεσε στην ΕΛΑΣ κατονόμασε τέσσερα άτομα που βρίσκονται και στη δικογραφία για τη δολοφονία. Πρόκειται για άτομο που φέρεται να ανήκει στο πυρήνα του κυκλώματος της μαφίας. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα εκτελούν συμβόλαια θανάτου και αναμένεται να εκτελέσουν και άλλα. Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι εμπλέκονται και στη δολοφονία του πυγμάχου Κοντογιώργη στο Γαλάτσι. Μάλιστα είχε δώσει στους αστυνομικούς 8 αριθμούς κινητών για να τα ερευνήσουν, ενώ τόνισε ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει με νέες εκτελέσεις.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι δύο αδέλφια σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον δημοσιογράφο την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο ίσως να μην προχώρησαν το σχέδιό τους καθώς στο όχημα βρισκόταν και η σύζυγός του Καραϊβάζ.

Έγκλειστος φέρεται να έδωσε την εντολή

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι συμβόλαιο θανάτου, ως «απάντηση» στις κινήσεις και τις επαφές του δημοσιογράφου που… ενόχλησαν μεγάλα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος. Ομως για την ώρα στα χέρια των Αρχών είναι οι «στρατιώτες» και όχι οι «βαθμοφόροι» που έδωσαν τις εντολές και κράτησαν το όπλο που σκότωσε τον δημοσιογράφο. Όλα πάντως συνηγορούν πως η εντολή δόθηκε εκ των έσω. Δηλαδή πρόσωπο που βρίσκεται ήδη πίσω από τα κάγκελα των φυλακών αλλά με ισχύ και με δυνατότητα να δίνει εντολές έγραψε το όνομα του δημοσιογράφου στο συμβόλαιο θανάτου. Με λίγα λόγια, ο ηθικός αυτουργός, αν και έγκλειστος, έδωσε την εντολή και το συμβόλαιο εκτελέστηκε χωρίς πώς και γιατί…

Αναφορικά με τα δύο αδέλφια που θα απολογηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη, ο 40χρονος Γ.Λ. είναι μπόντι μπίλντερ και το 2015 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ το 2018 για απειλή και έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται ότι ανήκε στην ομάδα του «σαμπρέλα» ή «καράφλα» ή «Νταίζη», ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης φέρεται ως ιδιοκτήτης τεσσάρων πρατηρίων καυσίμων στην Αττική, ενώ διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα οχήματα στη Σαντορίνη. Ποινικό μητρώο φέρεται ότι έχει και ο 48χρονος αδερφός του Σ.Λ., ο οποίος έχει εμπλακεί σε ληστεία από κοινού με τον αδελφό του και ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, και οι δύο σχετίζονται με τη δολοφονία του 35χρονου πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη ή «Ντέρτι Χάρι» το 2021 στο Γαλάτσι. Τα δύο αδέλφια ακόμα και μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβόλαιο θανάτου. «Οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν ελεύθεροι και θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή με οικογένειες. Εγώ θα αποδείξω, δεν υπάρχω πουθενά, σαν οντότητα, σαν τίποτα στις δικογραφίες. (…) Θέλω να μου πουν την Τετάρτη που θα περάσω ανακριτή και εισαγγελέα ποια είναι τα στοιχεία που με προφυλακίζουν, τίποτα άλλο» λέει ο 40χρονος Γ.Λ. Την ίδια εκδοχή παραθέτει και η Αλβανή σύντροφος ενός εκ των δύο αδελφών και ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού στην οποία ανήκει το λευκό βαν. «Είναι αθώοι… Μας έμπλεξαν με το βαν… δουλεύουμε σε όλη την Αττική… έπεσα από τα σύννεφα» δήλωσε η ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως στη δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε πρόσωπα, μαζί με τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, τον Γ.Λ. και τον Σ.Λ. Οι άλλοι τρεις, οι οποίοι εκτιμάται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν επίσης απασχολήσει τις Αρχές.

Πρόκειται για 53χρονο με το προσωνύμιο «θαμνάκιας» ή «τρελός», ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές για εγκληματική οργάνωση και την Greek Maria. Ο ίδιος το 2020 είχε γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας στη Βούλα.  Ο δεύτερος είναι ο φερόμενος οδηγός του βαν που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και εκβιασμό, και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια».

Το τρίτο πρόσωπο είναι 50χρονος χωρίς ποινικό μητρώο, ωστόσο εκτιμάται πως είχε βοηθητικό ρόλο. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με διαρροές, φέρεται ότι είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία, ωστόσο ανεπίσημες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει και η εκτίμηση ο ένας εκ των δύο αδελφών να ήταν ο εκτελεστής, κάτι που όμως δεν αναφέρεται στη σχετική δικογραφία. Και αυτό γιατί πηγές της «δημοκρατίας» σημειώνουν ότι από τα βίντεο προκύπτει ότι ο σωματότυπος του 40χρονου προσομοιάζει με αυτόν του εκτελεστή.

Οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει μεταξύ άλλων και ομοιότητες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ με το «συμβόλαιο θανάτου» του 45χρονου ποινικού Μανώλη Καραγιάννη που έπεσε νεκρός στο Παλαιό Φάληρο τον Ιούνιο του 2018. Παρόμοια επίθεση ήταν και αυτή σε βάρος του ποινικού Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη (είχε δεχτεί χαριστική βολή), όπως και αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου -στην Ηλιούπολη- με στόχο έναν 37χρονο ποινικό, που επίσης πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This