Αντιδήμαρχος Αίγινας για τροχαίο με μαθήτριες: «Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες, κατάλληλο για όλα τα πούλμαν το οδικό δίκτυο»

Ο κ. Δούκας μίλησε για το πως δόθηκε η ιατρική βοήθεια στις ανήλικες

Must Read

Για το τροχαίο ατύχημα που έγινε χθες έξω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέσυρε και τραυμάτισε τρεις 14χρονες μαθήτριες μίλησε ο αντιδήμαρχος και γιατρός, Σωκράτης Δούκας. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δούκας διευκρίνισε αρκετά «όσον αφορά τον μηχανισμό του ατυχήματος, ακόμα δεν έχω ενημερωθεί γιατί όπως καταλαβαίνετε τρέχει και μία προανακριτική διαδικασία είναι στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας».

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος είπε πως «δεν τις γνωρίζουμε». Ωστόσο εκτίμησε πως «υπήρχε μία παράλληλη ίσως εκκίνηση, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, το ένα ίσως λεωφορείο να ήταν σταματημένο. Υπήρχε μία κίνηση του δεύτερου λεωφορείου με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό τον τραυματισμό. Δηλαδή, ουσιαστικά οι μαθήτριες βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, ανάμεσα σε δύο λεωφορεία».

Στη συνέχεια, περιέγραψε αναλυτικά πως δόθηκε η ιατρική βοήθεια στις τρεις μαθήτριες.

«Είχαμε την ειδοποίηση για τρεις μαθήτριες, γιατί τρία άτομα τα οποία τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Εκεί έγινε η πρώτη αξιολόγηση. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στον Πειραιά και δεσμεύσαμε ουσιαστικά το ιπτάμενο δελφίνι που ήταν στο λιμάνι και επρόκειτο να κάνει το τακτικό δρομολόγιο και το καθυστερήσαμε ουσιαστικά λιγάκι και μαζί με μία συνάδελφο από το Κέντρο Υγείας που εφημέρευε, μαζί διακομίσαμε τις τρεις μαθήτριες στον Πειραιά.

Είχε ενημερωθεί το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ώστε περίμεναν ασθενοφόρα εκ των οποίων και μία κινητή μονάδα με γιατρό στο λιμάνι του Πειραιά παρέλαβαν τα παιδιά και φτάσανε στο Νοσοκομείο Παίδων», ανέφερε.

Ο κ. Δούκας τόνισε πως το οδικό δίκτυο του νησιού είναι κατάλληλο και για μεγάλα πούλμαν, όπως αυτά των ΚΤΕΛ όσο και για μικρότερα.

«Στην πρόβλεψη μας, υπάρχουν και μικρότερα μέσα μετακίνησης, πιο ευέλικτα λεωφορεία. Παρόλα αυτά, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, χρησιμοποιούνται και αυτά.

Στην συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση δεν είχε να κάνει με το μέγεθος του λεωφορείου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και όπως βλέπουμε και στα πλάνα και εκεί που είναι και όσοι έχουν επισκεφθεί το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, υπάρχει άνεση να κινηθούν ακόμα και αυτού του είδους τα οχήματα. Βέβαια στο λιμάνι της Αίγινας από την αφετηρία, από εκεί που ξεκινάει ο κόσμος, μέχρι τα σημεία ενδιαφέροντος ή εσωτερικά στο κέντρο της πόλης, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σίγουρα πιο μικρά και πιο ευέλικτα λεωφορεία, είναι καλύτερα.

Παρόλα αυτά αυτά τα μεγαλύτερα λεωφορεία έχουν να κάνουν με αυτές τις πιο μακρινές αποστάσεις όπου εκεί εφόσον επιδεικνύεται η ανάλογη προσοχή και τηρούνται οι κανόνες και δεν υπάρχει βέβαια και κάποια άλλη ενδεχόμενη μηχανική βλάβη, είναι ελεγχόμενο», τόνισε.

Θυμίζουμε ότι από τις τρεις μαθήτριες η μία τραυματίστηκε σοβαρά. Αρχικά είχε εισαχθεί στην ΜΕΘ προληπτικά, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί εκεί γιατί ήταν σε γενικά καλή κατάσταση. Ωστόσο, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση υγρού.

Όσον αφορά στις δύο συμμαθήτριές της, η μια πήρε εξιτήριο, ενώ η άλλη νοσηλεύεται προληπτικά στη χειρουργική κλινική.

Το ατύχημα συνέβη στο πάρκινγκ του ιερού ναού Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα, τον οποίο επισκέφθηκε το 5ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Την ώρα που οι μαθητές κατέβαιναν από το τουριστικό λεωφορείο, «λύθηκε» το χειρόφρενο από πούλμαν του ΚΤΕΛ, το οποίο έπεσε πάνω του, χτυπώντας και τις μαθήτριες, οι οποίες για κακή τους τύχη, βρέθηκαν ανάμεσα στα δυο οχήματα.



Δείτε επίσης:

Τροχαίο στην Αίγινα: Απέφυγε τη διασωλήνωση η μαθήτρια που μπήκε στο χειρουργείο

Στο χειρουργείο μια από τις τρεις μαθήτριες που τραυματίστηκαν στο τροχαίο με πούλμαν στην Αίγινα

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στην Αίγινα – Στο νοσοκομείο 3 μαθήτριες

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This