Χανιά: Γονέας έδειρε και έστειλε στο νοσοκομείο καθαρίστρια!

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του συμβάντος

Must Read

Μια πρωτοφανή καταγγελία έκανε το Εργατικό Κέντρο Χανίων για ένα σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της περιοχής όταν γονέας ξυλοκόπησε καθαρίστρια με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο!

Σύμφωνα με την καταγγελία, το συμβάν έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδα όταν οι γονείς πήγαν στο σχολείο για να παραπονεθούν για τη χαμηλή βαθμολογία του παιδιού τους.

Στον προθάλαμο του σχολείου έγινε μια συζήτηση η οποία εξελίχθηκε σε καβγά παρουσία μαθητών με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο γονείς να βγει εκτός εαυτού και να επιτεθεί στην καθαρίστρια που ήταν παρούσα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο τονίζει πως «τα περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στα σχολεία» και προσθέτει πως «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

«Το Eργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του πρωτοβάθμιου Σωματείου, η οποία και διακομίστηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.

Τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές.

 Δυστυχώς τα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές πρέπει να μας αφυπνίσουν.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας».

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This