Μια 79χρονη από την Βρετανία στην φετινή άσκηση «Ηνίοχος» – Η ιστορία της

Η ίδια είναι λάτρης των αεροπλάνων όπως και ο γιος της

Must Read

Τα βλέμματα κατάφερε να τραβήξει στην πρόσφατη άσκηση «Ηνίοχος 2023» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων μια 79χρονη γυναίκα η οποία ήρθε στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς είναι και αυτή μια λάτρης των μαχητικών αεροσκαφών.

Η Βρετανίδια βρέθηκε πριν από μερικές μέρες σε στρατιωτική βάση προκειμένου να παρατηρήσει τα αεροσκάφη να κάνουν τις εντυπωσιακές τους πτήσεις μαζί με περισσότερους από 500 λάτρεις της φωτογραφίας και των αεροσκαφών και υπέμενε στωικά τον εκκωφαντικό θόρυβο που δεν την ενόχλησε αλλά την εξίταρε περισσότερο.

Η ηλικιωμένη μίλησε για την αγάπη της για τα αεροπλάνα και την Ελλάδα χωρίς κανένα δισταγμό στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαι η Rosallyn Cable, είμαι 79 ετών και ζω στο Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχω έρθει στις ημέρες για τους φωτογράφους του Ηνίοχου 2023 γιατί μου αρέσει να βλέπω μαχητικά αεροσκάφη. Τα αγαπημένα μου είναι το F-4E Phantom και το Harrier! Και τα δύο και ειδικά το δεύτερο θα σας πω, πως κάνουν… καταπληκτικό θόρυβο», ανέφερε.

«Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όπου υπάρχουν αεροπλάνα για παρατήρηση, ειδικά πολεμικά/στρατιωτικά» εξηγεί η Βρετανίδα spotter που έχει έρθει στην Ελλάδα για να παραμείνει «όσες περισσότερες ημέρες θα είναι εφικτό για τον σκοπό αυτό».

Η κ. Cable όμως έχει και μια άλλη πλευρά της ιστορίας της να μοιραστεί αφού δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνη της.

«Έχω έρθει με τον γιό μου, τον Andrew. Με αυτόν ξεκίνησα από την αρχή.Ταξιδεύω όλα τα χρόνια και να κάνω τα ταξίδια αυτά, για να δούμε αεροπλάνα. Ένα ζήτημα υγείας με το οποίο διαγνώστηκε, μικρός τότε, με έκανε να αποφασίσω να ταξιδεύω πάντα μαζί του. Δεν τον αφήνω. Είναι το χόμπι του. Το αγαπάει, το αγάπησα και εγώ και δεν θέλω να είναι μόνος του σε όλα αυτά τα ταξίδια…», εξηγεί.

«Ήρθαμε και πέρυσι στην Ελλάδα ξέρετε ξανά για να συμμετέχουμε στο πρώτο Ευρωπαϊκό Phantom Conference που έγινε τον Ιούλιο στην βάση της Ανδραβίδας. Τώρα να μαστε πάλι εδώ!» σχολίασε.

Μαζί με τον γιο της έχουν ταξιδέψει σε πάρα πολλές αεροπορικές βάσεις στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και επιδιώκουν να βλέπουν κάθε φορά κάτι καινούργιο όπως και να βιώνουν επετειακές διοργανώσεις π.χ την γιορτή για έναν τύπο αεροσκαφών ή ασκήσεις.

«Έχουμε περάσει όμορφα, είναι μια ωραία κοινότητα αυτή των spotter και των εραστών της αεροπορίας, κάναμε και κάνουμε φίλους και συνεχίζουμε να γνωρίζουμε κόσμο από τόσες χώρες, είναι τόσο ενδιαφέρον αυτό!» πρόσθεσε.

Μέσα από χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδιών η 79χρονη έχει ζήσει ιδιαίτερες εμπειρίες.

«Από τις αποστολές στις οποίες πήγαμε με τον γιο μου και θυμάμαι ακόμη ως ιδιαίτερες, ήταν και εκείνη που κάναμε στην πρώην Σοβιετική Ένωση για να δει και να φωτογραφίσει αεροσκάφη της πρώην ΕΣΣΔ. Το ταξίδι το κάναμε ξέρετε πριν από την πτώση του Τείχους και είναι το πιο επικίνδυνο που έχουμε κάνει. Από την άλλη όμως, αναπολώ την διαδρομή Μόσχας – Αγία Πετρούπολη που ήταν υπέροχη. Την θυμάμαι ακόμη και θα ήθελα να την κάνουμε ξανά!» εξιστορεί η Βρετανίδα φωτογράφος και φαν των πτήσεων.

Όσο για το αν θα έρθει ξανά στην Ελλάδα απάντησε:

«Εδώ έχετε ακόμη F-4E Phantom που πετάνε και τα λατρεύω, φυσικά και θέλω να έρθουμε ξανά με το καλό…», απάντησε χαμογελώντας.

(φωτογραφίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This