Βουβός πόνος στην κηδεία της 15χρονης Ιωάννας, που πέθανε ξαφνικά σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα

Με ασπρόμαυρη περιβολή έδωσαν το «παρών» στην τελετή οι συμμαθητές της αδικοχαμένης μαθήτριας

Must Read

Στο δημοτικό κοιμητήριο Βύρωνα έλαβε χώρα η κηδεία της αδικοχαμένης 15χρονης μαθήτριας από την Αθήνα, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα.

Το τελευταίο «αντίο» στην Ιωάννα, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, είπαν οι γονείς, ο αδελφός, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές της, με τους τελευταίους να δίνουν το «παρών» στην κηδεία με ασπρόμαυρη περιβολή. Το συγκεντρωμένο πλήθος οδήγησε με δάκρια στα μάτια το άτυχο κορίτσι στην τελευταία του κατοικία, με τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετούν την 15χρονη σε κατάσταση βαθιάς οδύνης, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι δεν θα την ξαναδούν ζωντανή.

Η Ιωάννα, μαθήτρια της Α’ λυκείου του 5ου Λυκείου Βύρωνα, κατέρρευσε σε μπαράκι των Τρικάλων, γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ διασκέδαζε με τους συμμαθητές της, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη θεσσαλική πόλη. Έγινε προσπάθεια ανάνηψής της από τον γιατρό που συνόδευε τους μαθητές στην εκδρομή, ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί δύο ολόκληρες ώρες να το επαναφέρουν, δυστυχώς, δίχως αποτέλεσμα.

*πηγή φωτο: star.gr

«Ήταν θέλημα Θεού»

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι έφυγε από την ζωή από παθολογικά αίτια, ενώ ήταν γνωστό πως είχε προβλήματα με την καρδιά του. «Ήταν μία ατυχία, ένα θέλημα Θεού εν πάση περιπτώσει. Όλοι εκείνοι, οι οποίοι ενεπλάκησαν, φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Ήταν εξαιρετικοί οι γιατροί, οι καθηγητές. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από κανέναν και μπορώ να σας πω ότι τούς ευχαριστούμε όλους» τόνισε ο παππούς της 15χρονης, μιλώντας στον ALPHA.

Όταν ρωτήθηκε, εάν το παιδί έπασχε από σπάνια πάθηση, ο ίδιος τόνισε ότι «ήταν κάτι ελάχιστο. Την είχαν δει καθηγητές καρδιολογίας, δεν έπαιρνε ούτε φάρμακα ούτε τίποτα. Γυμναζόταν, έκανε πολεμικές τέχνες, χορό, δεν είχε τίποτα». «Την παρακολουθούσαν, κάτι ανεπαίσθητο είχε παρουσιάσει και επειδή έχουμε και γιατρό στην οικογένεια, ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν κάτι ανεπαίσθητο το οποίο ήθελε μία ιδιαίτερη προσοχή ας το πούμε. Ήταν ανακοπή, ήταν εντελώς άσχετο, αυτή την εντύπωση έχουμε», πρόσθεσε ο παππούς του κοριτσιού που «έσβησε» τόσο ξαφνικά.

Στο σχολείο έφθασαν πέντε ψυχολόγοι, τρεις από τον δήμο και δύο από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στηρίξουν τους συμμαθητές της να διαχειριστούν το τραγικό αυτό γεγονός. «Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα!», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε για την Ιωάννα στην ιστοσελίδα του λυκείου.

Σύμφωνα με τους συγγενείς και τους καθηγητές της, η Ιωάννα ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, άριστη μαθήτρια, χαμηλών τόνων παιδί και συνεσταλμένο. «Ήθελε να γίνει γιατρός», τόνισε ο παππούς της.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This