Ανατροπή: Από παθολογικά αίτια πέθανε ο 52χρονος που ξυλοκοπήθηκε στην Θεσσαλονίκη

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των δραστών για το επεισόδιο

Must Read

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του 52χρονου ο οποίος το περασμένο Σάββατο ξυλοκοπήθηκε από δύο αδέλφια με καταγωγή από την Αρμενία στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης φέρνουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε σήμερα.

Πιο αναλυτικά, η εξέταση «έδειξε» ότι ο άνδρας που διατηρούσε γραφείο τελετών στην περιοχή πέθανε από παθολογικά αιτία.

Όπως προέκυψε το θύμα υπέστη «ισχαιμία του μυοκαρδίου».

Ο 52χρονος δεν έφερε αιμορραγία εξωτερική ή εσωτερική, ούτε κακώσεις σε κανένα σημείο του σώματος, παρά μόνο αμυχές και εκδορές, που εξετάζεται αν προέρχονται από τον ξυλοδαρμό. Επίσης, είχε μικρή αμυχή στο μέτωπο και εκχύμωση.

Τα αδέλφια, 40 και 42 ετών αντίστοιχα έχουν συλληφθεί ήδη από την αστυνομία και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Οι δύο δράστες κρατούνται και αύριο αναμένεται αύριο να απολογηθούν για την πράξη τους.

«Δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός τους, Πάρης Σπυράτος τα δύο αδέρφια δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν.

Όπως υποστηρίζουν, όλα ξεκίνησαν όταν κλότσησαν ένα πλαστικό πιατάκι με υπολείμματα φαγητού που είχε τοποθετήσει το θύμα και άρχισαν να εκτοξεύονται βρισιές και από τις δύο πλευρές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε σχετικά με το περιστατικό:

«Έγινε ένα επεισόδιο που διήρκησε ένα έως τρία λεπτά. Υπήρξε μία λεκτική προστριβή, μια αντιπαράθεση που προέκυψε όταν ο άτυχος θανών άφησε κάποια αποφάγια στο πεζοδρόμιο για αδέσποτα ζώα. Έγινε μια λεκτική παρατήρηση από τους εντολείς μου, ακολούθησε μια λεκτική προστριβή, άναψαν τα πνεύματα όπως λέμε και διεκόπη η προστριβή.

Ο θανών όμως επανήλθε και εκεί έγινε μια συμπλοκή, η οποία δεν αφορούσε όμως έναν, όπως εμφανίζεται, έναν άγριο ξυλοδαρμό. Το περιστατικό τελείωσε. Ο θανών ήταν όρθιος κατά τον χρόνο που έφυγαν οι εντολείς μου και μιλούσε στο τηλέφωνο. Δε φαινόταν και ούτε οι μάρτυρες του περιστατικού λένε πως είδαν έναν άνθρωπο, ο οποίος να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, που προκύπτει από έναν άγριο ξυλοδαρμό», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Σχετικά με τον θάνατό του 52χρονου, ο κ. Σπυράτος τόνισε:

«Δέκα λεπτά αργότερα ειδοποίησε προφανώς κάποιο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο άνθρωπος αυτός κατέληξε».

«Έχουμε ορίσει και εμείς τεχνικό σύμβουλο στη διαδικασία για να δούμε τα κρίσιμα συμπεράσματα, στα οποία θα μπορεί να μας οδηγήσει η διαδικασία και να μπορέσουμε να διερευνήσουμε την υπόθεση» είπε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τα δύο αδέρφια δήλωσε ότι είναι συντετριμμένα:

«Οι εντολείς μου είναι συντετριμμένοι, βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και αυτό που μου λένε είναι να μη συμβεί αυτό που συνέβη σε εμάς σε κανέναν. Την ημέρα που ήρθαν στον εισαγγελέα, μου είπαν, δεν κλείσαμε μάτι… Στην ασφάλεια που πήγα και τους είδα έκλαιγαν μπροστά στους αστυνομικούς σαν μικρά παιδιά».

Στην ερώτηση αν ήταν μια στημένη ενέδρα ή ήταν απλώς οι διαφορές για τα αδέσποτα που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ο δικηγόρος απάντησε πως «εδώ υπάρχει ένα περιστατικό όπως αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους μιας πόλης» και τόνισε πως δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο καταγεγραμμένο, ένα ιστορικό πως μεταξύ του θύματος και των κατηγορούμενων υπήρχε μια άλλη διαφορά που οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι δύο αδερφοί πήγαιναν συχνά στο κατάστημα του άτυχου 52χρονου και έκαναν «νταϊλίκια», όπως ισχυρίζεται ο γιος του και πως δημιουργούσαν συχνά προβλήματα στη γειτονιά ο κ. Σπυράτος απάντησε αρνητικά.

«Είναι ένα συμβάν τραγικό για όλους. Η ίδια η δίωξη είναι “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο” δηλαδή αυτό για το οποίο κατηγορούνται οι εντολείς μου δεν είναι ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, αλλά ότι είχε κάποιο θέμα με την υγεία του, το οποίο δε διέγνωσαν και πως αυτό επέφερε το θάνατο του. Πιθανολογώ ότι η διαδικασία που ακολουθείται θα μας αναδείξει κάποιο σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση».

Δείτε τι είπε:



Μπροστά από το γραφείο τελετών που έχασε τη ζωή του ο 52χρονος συγγενείς και φίλοι του 52χρονου έχουν αφήσει λίγα λουλούδια και κεριά στην μνήμη του.

Δείτε επίσης:

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους Αρμένιους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 52χρονο – Τα δύο αδέρφια απέδωσαν το έγκλημα στην κακιά στιγμή

«Έπεσε κάτω και συνέχισαν να τον χτυπάνε» – Ξεσπά ο γιος του 52χρονου που τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου οι δύο Αρμένιοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This