Όργιο προπαγάνδας από τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Προεκλογικό μαγείρεμα με... fake στοιχεία των ανέργων

Must Read

Κάθε όριο κομματικής προπαγάνδας ξεπέρασε ο διοικητής του τέως ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος επιχείρησε, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, μία σειρά από λαθροχειρίες σε σχέση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο του οργανισμού. Ωστόσο, όσα ανακοίνωσε την Τρίτη διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον φορέα τον οποίο διοικεί, καθώς χθες δημοσιεύτηκαν τα επίσημα στοιχεία, που αποτυπώνουν μία άλλη πραγματικότητα.

Σύμφωνα με αυτά, τον Απρίλιο το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ ανήλθε σε 927.793 άτομα. Από αυτά, 517.698 (ποσοστό 55,8%) άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 410.095 (ποσοστό 44,2%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ομως ο διοικητής του οργανισμού πριν από λίγες μέρες είχε υποστηρίξει πως «ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ μειώθηκε στους 859.626, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2011. Επίσης, ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μειώθηκε στους 492.200, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο 2014».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο ακριβής αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο οργανισμός, ήταν 813.442 άτομα, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων ήταν 483.548 άτομα. Δηλαδή, ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης όχι μόνο κατάργησε κάθε έννοια δεοντολογίας και επιστημονικής προσέγγισης, αλλά, ακόμα χειρότερα, δεν παρέθεσε καν τα ορθά στοιχεία της περασμένης δεκαετίας.

Αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές εκ μέρους του κ. Πρωτοψάλτη, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την οργή των εργαζομένων στον οργανισμό, που κατηγόρησαν τον διοικητή για fake news, με συνέπεια να ακολουθήσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Παρ’ όλα αυτά, ο εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου και στενός συνεργάτης των κ. Μητσοτάκη και Πατέλη επέλεξε, αντί απολογίας, να επιτεθεί στους εργαζομένους, υποστηρίζοντας ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών!

Δείτε επίσης:

ΔΥΠΑ: Στα άκρα η κόντρα διοίκησης – εργαζομένων του πρώην ΟΑΕΔ για τα στοιχεία της ανεργίας στη χώρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This