«Dentist Pass»: Άνοιξαν οι αιτήσεις για δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρο!

Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν σήμερα

Must Read

Μέσω vouchers.gov.gr γίνονται οι αιτήσεις για το Dentist Pass, του νέου επιδόματος, ύψους 40 ευρώ, που αφορά σε επίσκεψη στον οδοντίατρο για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Κάθε voucher μπορεί να καλύψει το σύνολο ή τμήμα του πραγματικού κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελούμενου παιδιού ή των ωφελούμενων παιδιών έως του ανωτέρω ποσού. Το σχετικό νέο έκτακτο επίδομα, έχει ξεκινήσει να μοιράζεται, αλλά οι δικαιούχοι δεν είναι οι ενήλικες. Από σήμερα, Πέμπτη 25/5, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για όλους, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Αίτηση με ΑΦΜ

  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, από την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4 από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4,5, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4, 5, 6 από την Τρίτη 30 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4, 5, 6 ,7, από την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4, 5, 6 ,7, 8, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4, 5, 6 ,7, 8, 9, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, 4, 5, 6 ,7, 8, 9, 0 από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα δεν θα κλείνει για τα ΑΦΜ που έχουν προηγηθεί για παράδειγμα την Πέμπτη 25 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, την Παρασκευή 26 Μαΐου τα ΑΦΜ που λήγουν 1,2,3,4 κοκ.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

  • Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  • Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών
  • Φθορίωση
  • Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ), ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

 

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο, ενώ το ποσό είναι διαθέσιμο για ένα ημερολογιακό έτος. Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This