Συγκίνηση: Γκράφιτι στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο – Πού έγινε

Must Read

Με ένα υπέροχο γκράφιτι το οποίο κρύβει πίσω του μια τραγική ιστορία, την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου από τον ίδιο τον σύντροφό της έχει «στολιστεί» το δημοτικό σχολείο του Βέλου Κορινθίας.

Την τοιχογραφία επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Life in Colour μετά από το κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της UrbanAct «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια».

Το μήνυμα που θέλει να περάσει το γκράφιτι είναι κατά της έμφυλης βίας.

 

Ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει σχετικά με το πρόγραμμα:

«Περιελάμβανε τη δημιουργία μιας μεγάλης δημόσιας τοιχογραφίας και συμμετοχικές δράσεις από τους μαθητές σε χαμηλότερες επιφάνειες του σχολείου. Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και εν γένει την κοινωνία σχετικά με την έμφυλη βία, να τους ενημερώσει για την ύπαρξή της, να ενθαρρύνει τους μαθητές να υιοθετήσουν θετικές αξίες και την σωστή συμπεριφορά απέναντι στους “άλλους”, ανεξαρτήτως φύλου, να εκφράσουν την αντίθεσή τους ενάντια σε οποιασδήποτε μορφή έμφυλης βίας και γενικότερα της βίας».

Δείτε την ανάρτηση:

O καλλιτέχνης σχολίασε σχετικά με το έργο του:

«Έχει μια ποιητική διάθεση. Η αφορμή για αυτήν την τοιχογραφία ήταν ένα τραγικό γεγονός έμφυλης βίας, και υπήρχε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση κατά την διάρκεια του σχεδιασμού. Εδώ “χρησιμοποίησα” συμβολικά ένα κορίτσι ντυμένο στα λευκά που τα ρούχα της και τα σύννεφα γίνονται ένα. Σε πολλές τοιχογραφίες που κάνω χρησιμοποιώ συμβολισμούς. Το προτιμώ από το να απεικονίζω κάτι ευθέως».

Δείτε επίσης:

Ο Άλκης Καμπανός ζει και ενώνει: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το γκράφιτι σε δημοτικό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This