Τράπεζα Θεμάτων: Εισαγγελική παρέμβαση για το αλαλούμ στα σχολεία

Οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων

Must Read

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος παρενέβη μετά τη δεύτερη κατά σειρά κυβερνοεπίθεση που ισχυρίζονται οι αρμόδιοι ότι έγινε στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων Λυκείων στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντογιάκος διαβίβασε την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

Στην παραγγελία ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.




Νωρίτερα, σφοδρή ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, για το μπάχαλο που παρατηρείται στα σχολεία, κάνοντας λόγο για «επαναλαμβανόμενο χάλι»:

«Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα! Να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ’ Λυκείου. Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα. Έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δε χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας».




Για «νέα κυβερνοεπίθεση» μιλά το Υπουργείο

Νέα κυβερνο-επίθεση -αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ- προκάλεσε και σήμερα, προβλήματα στη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας που επικαλείται το ΑΠΕ, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.




Εντολή να ολοκληρώσουν σήμερα τις εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου τις εξετάσεις τους -παρά τις όποιες καθυστερήσεις- έδωσε ο Γενικός Γραμματεας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα, αλλά και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσβαση των σχολείων μετά την επαναφορά του συστήματος. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πηγές, στην πλειονότητα των σχολείων διενεργούνται ήδη οι εξετάσεις.

Σημειώνεται, δε, ότι ήδη από χθες, πάνω από το 90% των λυκείων ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις της Γ’ λυκείου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This