Εγκατάλειψη παιδιών στην Κρήτη: Ο εισαγγελέας αποφασίζει για την τύχη τους

Ποιος θα τα αναλάβει σε περίπτωση που κριθούν ακατάλληλοι οι γονείς

Must Read

Στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στο Βενιζέλειο νοσοκομείο περνούν τα τρία παιδιά από το Ηράκλειο της Κρήτης τα οποία εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους για δύο ολόκληρες μέρες από την 33χρονη μητέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά που είναι 5, 9 και 11 ετών (το ένα τετραπληγικό) είναι καλά στην υγεία τους αλλά παραμένουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα για ένα ακόμη 24ωρο, μέχρι ο Εισαγγελέας Ηρακλείου να αποφασίσει για το μέλλον τους και συγκεκριμένα ποιος θα τα αναλάβει μετά την εγκατάλειψη που βίωσαν

Σύμφωνα με το creta24.gr, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των μικρών παιδιών  προκειμένου να δουν αν θα αναλάβει κάποιος άλλος την επιμέλειά τους, σε περίπτωση που η μητέρα και ο πατέρας τους κριθούν ακατάλληλοι. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί το κατάλληλο άτομο θα μεταφερθούν σε δομή.

Δείτε βίντεο:



Η γυναίκα η οποία καταδικάστηκε σε δύο χρόνια κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή ισχυρίστηκε ότι δεν τα εγκατέλειψε αλλά τα άφησε μόνα τους μόνο για λίγες ώρες έως ότου καθαρίσει το νέο σπίτι της οικογένειας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή Tlive είπε:

«Τα παιδιά πήγαιναν σχολείο κανονικά και εγώ απλά τις ώρες που έλειπαν τα παιδιά στο σχολείο είχα έρθει στο Ηράκλειο για να καθαρίσω το καινούριο μας σπίτι. Το παραπληγικό, όπως το αποκαλούν, το συνηθίζει αυτό, να φωνάζει» υποστηρίζει.

Και προσθέτει:

«Πήρα εξαρχής, από την πρώτη μέρα που ήρθα να καθαρίσω το σπίτι και υπέγραψα το συμφωνητικό, πήρα τον […], που είναι ΑΜΕΑ, τον πήρα μαζί μου. Τα παιδιά τα άλλα δύο τα είχα στείλει σχολείο κανονικά και είχα το χρονικό περιθώριο από την ώρα που έφυγαν τα παιδιά μου να πάνε στη στάση, σηκώθηκα κι εγώ με τον αρραβωνιαστικό μου και το παιδί να καθαρίσουμε το σπίτι στο Ηράκλειο και να γίνουν τα χαρτιά. Είχα αφήσει και δεύτερο τηλέφωνο στο σπίτι. Μόνο λίγες ώρες έμειναν μόνα τους, εγώ γύρισα το απόγευμα».

Το παιδάκι που είναι παραπληγικό, αν και είχε εγγραφεί σε ειδικό σχολείο, δεν πήγε ποτέ με τη μητέρα να επικαλείται αδυναμία μεταφορικού μέσου για την εξυπηρέτηση του παιδιού.

Όσον αφορά στον μικρότερο γιο της, που λέγεται ότι επίσης δεν πήγαινε πάντα στο σχολείο, η μητέρα του λέει:

«Ο μικρός είχε κάποιο θέμα. Δεν σηκωνόταν, για κάποιο δικό του θέμα. Εγώ δεν έφταιγα, του έλεγα σήκω παιδί μου να πάμε σχολείο, δεν ήθελε με τίποτα, γκρίνιαζε. Μου έβρισκε διάφορα θέματα, πήρα τον διευθυντή μίλησα».

Την εκδοχή της μητέρας επιβεβαιώνει και ο αρραβωνιαστικός της:

«Όπως σας είπε, είχαμε πάρει το ΑΜΕΑ μαζί μας και ήταν τα παιδιά στο σχολείο, κατεβήκαμε Ηράκλειο γιατί είχαμε τη μετακόμιση. Τα παιδιά κοιμόντουσαν ήταν πολύ νωρίς. Μέχρι να γίνει όλη η διαδικασία και να γυρίσω να πάρω τα παιδιά, πήγε η Κοινωνική Υπηρεσία στο σπίτι και τα βρήκε μόνα τους».

Σε βάρος της 33χρονης ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και την Δευτέρα δικάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Δείτε βίντεο:



Τι συνέβη

Η 33χρονη άφησε τα τρία μικρά παιδιά της, το ένα παραπληγικό, ολομόναχα στο σπίτι για δύο ολόκληρες ημέρες, μέχρι που την εντόπισαν αστυνομικοί και την συνέλαβαν για έκθεση. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι τα παιδιά ήταν σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους. Πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας 5,7 και 9 ετών. Το ένα παιδί, όπως προαναφέρθηκε, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα και έτσι ήταν τα άλλα δύο αδερφάκια που έπρεπε να κοιτάξουν και τον εαυτό τους και αυτό. 

Φέρεται μάλιστα να υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες από τη γειτονιά που αναφέρουν ότι στην προσπάθεια τους να μαγειρέψουν, τα παιδιά κόντεψαν να βάλουν, άθελα τους φυσικά, φωτιά στο σπίτι. Την οικογένεια επισκέφθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση, με τα παιδιά να είναι μόνα στο σπίτι και τη μητέρα άφαντη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και τα τρία μεταφέρθηκαν για προσωρινή φιλοξενία στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα εντοπίστηκε και συνελήφθη για έκθεση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο, με την 33χρονη να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Δείτε επίσης:

Μητέρα που άφησε μόνα τα τρία παιδιά της: «Ήταν μόνο για λίγες ώρες»

Νέο περιστατικό εγκατάλειψης: Έφυγε και άφησε για μέρες μόνα στο σπίτι τρία μικρά παιδιά – Το ένα τετραπληγικό

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This