Στη φυλακή οδηγός φορτηγού, που επιτέθηκε σε εφοριακούς στο Ρέθυμνο

Οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι

Must Read

Πέντε χρόνια χωρίς αναστολή αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για οδηγό φορτηγού που επιτέθηκε σε εφοριακούς κατά την διάρκεια ελέγχων.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019, με τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων να δέχονται επίθεση από τον οδηγό όταν του ζήτησαν τα παραστατικά και τα τιμολόγια για τα μεταφερόμενα είδη.

Οι εφοριακοί μάλιστα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Για την απόφαση εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης αναφέροντας:

«Ο σύλλογός μας χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με την οποία ο δράστης του ξυλοδαρμού των δύο συναδέλφων εφοριακών, που εκτελούσαν προληπτικό έλεγχο στο νομό Ρεθύμνου, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές και οι δράστες τους θα υποστούν τις αυστηρές έννομες συνέπειες του Ποινικού Κώδικα και της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ήδη με το άρθρο 66 του Ν. 4557/18 ορίζεται πλέον ως επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α’ ΠΚ σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε εφοριακούς και σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επιφέρει αυστηρότατες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων στην αγορά ο σύλλογός μας καλεί τους πάντες, να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και ευπρεπή συμπεριφορά ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογα φαινόμενα βίας. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των εφοριακών υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους βίαιες και έκνομες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές ως μορφή αντίδρασης στα πλαίσια μίας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτους δικαίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This