Θάνατος τουρίστριας στην Χαλκιδική: Αναδιανομή ασθενοφόρων προτείνει ο πρόεδρος ΕΚΑΒ Κεντρ. Μακεδονίας

Τι σχολίασε σχετικά με το περιστατικό

Must Read

Τον τραγικό θάνατο 63χρονης τουρίστριας στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής η οποία άφησε την τελευταία της πνοή γιατί καθυστέρησε το ασθενοφόρο σχολίασε ο ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβέλογλου, τονίζοντας πως χρειάζεται επειγόντως αναδιανομή ασθενοφόρων και διασωστών στην περιοχή.

«Από το κέντρο υγείας του Αγίου Νικολάου έως την Ουρανούπολη είναι 1 ώρα και 20 λεπτά απόσταση. Το ασθενοφόρο πήρε την κλήση, ως όφειλε, μέσα σε ένα λεπτό από την ώρα επικοινωνίας που είχε το ΕΚΑΒ με τους ανθρώπους που κάλεσαν. Απλά η διαδικασία για να προσεγγίσει την Ουρανούπολη από τον άγιο Νικόλαο οπότε εκεί είναι το κέντρο υγείας είναι 1 ώρα και 20 λεπτά», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό.

Όπως προσθέτει η Χαλκιδική έχει ένα πολύ ιδιαίτερο οδικό δίκτυο με στενούς δρόμους και πολλές στροφές ενώ ανεβαίνεις και κατεβαίνεις βουνό γιατί είναι ορεινή. Σε αυτή την περίπτωση δεν έφταιγε αυτό, αλλά η μεγάλη απόσταση.

Η λύση που προτείνει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ της Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνει αναδιανομή και στα τρία «πόδια» γιατί ο αρχικός σχεδιασμός είχε γίνει όταν ο τουρισμός ήταν λιγότερο.

«Αυτή τη στιγμή τα Κέντρα υγείας που υπάρχουν, έχουν γίνει επί εποχής Γεννηματά. Έχουμε ένα αγροτικό ιατρείο στην Ιερισσό και εκεί απλά ο γιατρός γράφει τα φάρμακα. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη το αν θέλουν να κάνουν αναδιανομή και έναν καινούργιο σχεδιασμό είμαστε στη διάθεση και εμείς να κάνουμε προτάσεις», είπε στο newsit.gr.

Ο κ. Δεβέλογλου προσθέτει πως θα μπορούσαν να γίνουν χώροι μέσω των δήμων ή οργανωμένα hotspot ώστε να μπορούν να διαμένουν και να εργάζονται οι ιατροί.

«Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις με τις οποίες, οι δήμοι σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και όποιο άλλο υπουργείο είναι αρμόδιο, να φτιάχνει σε αυτές τις περιοχές οργανωμένα hotspot όπως είχε γίνει με τους μετανάστες τα οποία θα είναι υπό την εποπτεία των δήμων που θα έχει και την συντήρηση αυτών και το καλοκαίρι που παρουσιάζονται προβλήματα είτε με τροχαία, ασθένειες,  πυρκαγιές να έχει στη διάθεσή αυτά και να μετακινείται προσωπικό των διασωστών και των πυροσβεστών για να υπάρχει καλύτερη κάλυψη», λέει ο ίδιος.

Τι συνέβη

Το νέο περιστατικό συνέβη όταν η 63χρονη η οποία συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα το μεσημέρι της Τετάρτης αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ουρανόπουλης και έκατσε σε ταβέρνα μαζί με την παρέα της. Εκεί, αισθάνθηκε αδιαθεσία και άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι μια 63χρονη γυναίκα στην Κω ξεψύχησε σε καρότσα αγροτικού την περασμένη Κυριακή επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να την μεταφέρει έγκαιρα στο νοσοκομείο, ενώ το πρωί της Τρίτης μια 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη και το αγέννητο παιδί της έχασαν τη ζωή τους επειδή το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μετά από τέσσερις ώρες!

Δείτε βίντεο:






Δείτε επίσης:

Σοκ: Ακόμα μια γυναίκα «έσβησε» στη Χαλκιδική περιμένοντας ασθενοφόρο – Η απόλυτη διάλυση του ΕΣΥ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This