Θρήνος στη Δράμα: Πέθανε από ανακοπή μετά από τροχαίο, ο δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης

Θλίψη και στην Καβάλα, όπου υπηρέτησε ως γιατρός για πολλά χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Must Read

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε ο Θέμης Ζεκερίδης, δήμαρχος του Δοξάτου Δράμας και συνταξιούχος γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη, στο 27ο χλμ Μεσοράχης-Αμφίπολης (στο ύψος του Ροδολίβους, μετά την έξοδο από την Εγνατία Οδό), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εκλιπών, συγκρούστηκε με φορτηγό και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα προστατευτικά τοιχία του δρόμου, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τους διασώστες να απεγκλωβίσουν τον δήμαρχο, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα.

Στον δρόμο προς το Γενικό Νοσοκομείο Νοσοκομείο Δράμας ο Θέμης Ζεκερίδης υπέστη ανακοπή καρδιάς, αλλά οι διασώστες τον επανέφεραν και ανέκτησε τις αισθήσεις του, ωστόσο, λίγη ώρα αφότου έφτασε στο νοσοκομείο κατέληξε από νέα ανακοπή.

Ο 70χρονος επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συνοδεύσει την επίσης γιατρό σύζυγό του στο αεροδρόμιο (για να πετάξει για ΗΠΑ προκειμένου να επισκεφθεί τα παιδιά τους) και σήμερα το πρωί ήταν καθ’ οδόν για επιστημονική ημερίδα στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, όπου θα απηύθυνε χαιρετισμό.

  • Σύμφωνα με το βιογραφικό του που είχε γράψει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του δήμου Δοξάτου:

Γεννήθηκα το 1953 και μεγάλωσα στα Κύργια Δράμας. Φοίτησα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Κυργίων και το 1971 αποφοίτησα από το Λύκειο Δοξάτου.

Μετά από τις πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχα με υποτροφία την είσοδό μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα επιτυχώς το 1977.

Στα μαθητικά μου χρόνια βοηθούσα στις αγροτικές δουλειές της οικογένειας, ενώ στα φοιτητικά μου εργαζόμουν παράλληλα στο ΠΡΟΠΟ και στην ΣΕΚΟΒΕ Κεφαλαρίου.

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία την στην Αεροπορία.

Είμαι παντρεμένος με την Παπαδοπούλου Περσεφόνη. Η καταγωγή της είναι επίσης από τα Κύργια. Είναι γιατρός-Διευθύντρια Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Με δική της πρωτοβουλία δημιουργήθηκε, με σύγχρονο εξοπλισμό και ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Έχω δύο κόρες, την Αναστασία, Νευρολόγο, καθηγήτρια ανοσολογίας του νευρικού συστήματος η οποία εργάζεται στην Mayo Clinic της Μινεσότα των ΗΠΑ και την Άλκηστη, καθηγήτρια Περιοδοντολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.

Εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από δύο χρόνια ειδικότητας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Έχω ενταχθεί από το 1986 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Είμαι Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η συνδικαλιστική μου δράση ήταν έντονη από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Είμαι από τα Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία. Είμαι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών. Άσκησα Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Ήμουν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Είμαι Ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας με έντονη δραστηριότητα.

Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This