Ιερώνυμος: «Δεν το κουνάει ρούπι!»

Τα σχόλια στην Ιερά Σύνοδο μετά την είδηση της «δημοκρατίας» για την ενεργοποίηση της ειδικής επιτροπής που δείχνει την έξοδο στους υπέργηρους Ιεράρχες

Must Read

Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να αποχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη θέση του. Οι στενοί του συνεργάτες είναι απόλυτοι. «Πιο πιθανό είναι να δεις τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο πρωθυπουργό, παρά άλλον Αρχιεπίσκοπο. Όσο ο Θεός τού δίνει υγεία, φυσικά» έλεγε χαριτολογώντας άνθρωπος από το περιβάλλον του.

Η είδηση που βγήκε από την εφημερίδα «δημοκρατία» για την ενεργοποίηση της ειδικής επιτροπής που δείχνει την έξοδο στους υπέργηρους Μητροπολίτες είχε βάση. Αυτό προκύπτει και από τις συνοδικές πηγές της στήλης. Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να ανανεώσει την Ιεραρχία με νέο έμψυχο υλικό. Με πρόσωπα που θα μπορούν να ασκήσουν διοίκηση και να δώσουν ένα άλλο πνεύμα. Να έρθουν νέοι στο προσκήνιο. Να αντικατασταθούν κι αυτοί που θέλουν να φύγουν σιγά σιγά (Μητροπολίτης Φλωρίνης) και αυτοί που επιμένουν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και έχουν τη δύναμη να διοικούν ένα νομικό πρόσωπο (περιπτώσεις Θεσσαλονίκης και Παραμυθίας).

Στα σχόλια που έγιναν στην Ιερά Σύνοδο και σε αρχιερατικά πηγαδάκια για το αν είναι φρόνιμο ο Αρχιεπίσκοπος που βαδίζει στο 86ο έτος της ηλικίας του να συναινεί στην αποχώρηση των συνομηλίκων του πήραμε την ίδια απάντηση. «Ο Ιερώνυμος δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του. Αισθάνεται ακμαίος, έχει εφηβική διάθεση και όρεξη να δημιουργήσει για την Εκκλησία. Γι’ αυτό και λέει πως μπορεί να περάσει όλα τα… τεστ αξιολόγησης».

Όπως φαίνεται, το σενάριο και της δικής του αξιολόγησης από την ειδική επιτροπή κυκλοφόρησε για να δείξει στους δελφίνους πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν «μασάει» και δεν είναι κολλημένος με τις θέσεις. Βάζει σε προτεραιότητα την ανανέωση. Αν δει πως οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, μόνος του θα αναλάβει πρωτοβουλία. Όσες επιτροπές και να τον εξετάσουν, για να λέμε αλήθειες, λίγοι Ιεράρχες έχουν το κοφτερό μυαλό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Βάζει κάτω και τις χειροτονίες του.

Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα έκανε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να παραπέμψουν το θέμα σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση, το πιθανότερο μέσα στον Ιούλιο. Η συγκεκριμένη σύνθεση είναι απόλυτα συντεταγμένη με τον Αρχιεπίσκοπο και τις επιθυμίες του. Γιατί από τη νέα συνοδική περίοδο υπάρχουν δυσκολίες να εγκριθούν τέτοια θέματα.

Πάνω από 500.000 στο «Αξιον Εστί»

Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο υπολογίζονται οι πιστοί που προσκύνησαν ευλαβικά την ιερή εικόνα του «Αξιον Εστί». Υπενθυμίζω πως η ιερή εικόνα έμεινε σχεδόν μισό μήνα στη Μητρόπολη Αθηνών. Συμπεριλαμβάνω και τις παρατάσεις λόγω της αθρόας προσέλευσης του κόσμου.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, σχεδόν έναν μήνα μετά, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Αθηνών για το ποσό που συγκεντρώθηκε. Άλλωστε τα έσοδα προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη των δαπανών του καθεδρικού ναού.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους Θ. Μαρτίνος κάλυψε όλες τις λειτουργικές δαπάνες μεταφοράς και φιλοξενίας των μοναχών κ.λπ. Πότε θα υπάρξει ανακοίνωση; Εκτός αν ακόμη μετράνε τα κέρματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This