SOS από τους ειδικούς για τον στρεπτόκοκκο: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς γίνεται η διάγνωση

Συντάκτης: Newsroom

Σε επιφυλακή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της αύξησης τόσο των απλών λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο όσο και των διεισδυτικών λοιμώξεων, που παρατηρήθηκε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Το ίδιο έπραξαν και οι ειδικοί στη χώρα μας, παρότι είναι τεκμηριωμένο πως τα περιστατικά με σοβαρά συμπτώματα παραμένουν σπάνια, αναφέρουν η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και η Άννα Παρδάλη, παιδίατρος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Παρόλα αυτά, ο θάνατος την περασμένη εβδομάδα του 7χρονου αγοριού από την Ημαθία αναζωπύρωσε την ανησυχία των γονέων. Συνολικά στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή του έξι παιδιά από στρεπτόκοκκο.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες (Ιρλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων διεισδυτικής νόσου από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α (iGAS) σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών, εντός του έτους 2022, ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο και μετά. Στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η αύξηση των κρουσμάτων iGAS σε παιδιά ήταν αρκετές φορές υψηλότερη από τα προ-πανδημικά επίπεδα για την αντίστοιχη χρονική περίοδο, αναφέρει στο Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Κατά την ίδια περίοδο, συνεχίζει, αναφέρθηκαν επίσης αρκετοί θάνατοι από iGAS σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιρλανδία). Αντίστοιχα στοιχεία αναφέρουν και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων CDC των ΗΠΑ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ συνεχίζεται να καταγράφεται υψηλός αριθμός περιστατικών iGAS στα παιδιά, παρόλο που οι λοιμώξεις από αναπνευστικούς ιούς έχουν γενικά μειωθεί.

Επιπλέον, έχουν καταγραφεί και περιστατικά σε ενήλικες, κυρίως σε ηλικιωμένους 65 ετών και άνω.

«Η καταγραφόμενη αύξηση κρουσμάτων ακολούθησε μια περίοδο μειωμένης συχνότητας λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο ομάδας Α που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», σημειώνει η κ. Ψαλτοπούλου.

Είναι αυξημένα τα περιστατικά στρεπτόκοκκου αυτή την εποχή;

Διαχρονικά, ο στρεπτόκοκκος είναι ένα μικρόβιο που συναντάει κάνεις όλο τον χρόνο, βρίσκεται όμως σε μεγαλύτερη έξαρση από το τέλος του χειμώνα και την άνοιξη έως και τις αρχές του καλοκαιριού, λέει η κ. Παρδάλη.

Αυτό το μοτίβο εμφανίστηκε και τη φετινή χρονιά, ενώ την εποχή της πανδημίας όπως πολλά άλλα μικρόβια και ιοί, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτα λόγω των μέτρων προστασίας που εμπόδιζαν τη μόλυνση και διασπορά τους, δεν βλέπαμε διαδεδομένα ή σχεδόν καθόλου περιστατικά στρεπτόκοκκου. Λόγω της ανοσιακής απραξίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που «τεμπέλιασε» το ανοσοποιητικό των παιδιών και τα κατέστησε λιγότερο ετοιμοπόλεμα στους μικροβιακούς εισβολείς, στη μετα-COVID εποχή, μικρόβια και ιοί όπως πχ η γρίπη , ο RSV , οι Αδενοϊοί κτλ. έκαναν δυναμικά την εμφάνιση τους, και ενδεχομένως να παρατηρείται μια αντίστοιχη συμπεριφορά και για τον στρεπτόκοκκο.

Εξηγεί ότι δεν υπάρχουν όμως δεδομένα που να το αποδεικνύουν αυτό καθώς η παρουσία του μικροβίου στην χώρα μας δεν υπόκειται σε κάποιο καθεστώς επιτήρησης ώστε να καταγράφονται τα πραγματικά νούμερα και να έχουμε σύγκριση με περασμένα έτη.

Εργαστηριακή διάγνωση με test, πώς και πότε

Βασικό θέμα αποτελεί η εργαστηριακή διάγνωση της νόσου με strep-test, με την κ. Παρδάλη να υπογραμμίζει ότι αυτό πρέπει να διενεργείται μόνο από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας. Αυτή μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α) το strep-test: είναι ένα γρήγορο και απλό τεστ που χρησιμοποιεί επίχρισμα από το φάρυγγα και τις αμυγδαλές. Η απάντηση δίνεται σε 10 λεπτά

Β) η καλλιέργεια φαρυγγικοαμυγδαλικού επιχρίσματος είναι απαραίτητη όχι μόνο για την επιβεβαίωση του παθογόνου μικροβίου αλλά και για τον έλεγχο της ευαισθησίας του στα αντιβιοτικά που θα χρησιμοποιηθούν.

«Προσοχή όμως: ένα παιδί μπορεί να βγάζει αυτές τις δυο εξετάσεις θετικές όχι μόνο όταν νοσεί αλλά και αν είναι φορέας της νόσου, το φέρει δηλ. στον λαιμό του χωρίς να νοσεί και χωρίς να έχει συμπτώματα. Σε αυτή την περίπτωση, με μικρή πιθανότητα μπορεί να μεταδώσει περαιτέρω το μικρόβιο», εξηγεί η κ. Παρδάλη. Σχετικά με το ποιος μπορεί να κάνει strep-test στα παιδιά η κ. Παρδάλη είναι κατηγορηματική.

«Παρ’ ότι το τελευταίο διάστημα τα strept test διατίθενται από τα φαρμακεία, δεν θα πρέπει τα τεστ αυτά να διενεργούνται από μη εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας που δεν έχουν εμπειρία στα παιδιά. Αυτοί είναι οι γιατροί και εκπαιδευμένοι νοσηλευτές και προσωπικό διαγνωστικού μικροβιολογικού εργαστήριου. Ένα θετικό τεστ δεν σημαίνει νόσο και ένα αρνητικό τεστ δεν σημαίνει ότι δεν νοσεί κάποιος με ύποπτα συμπτώματα. Μένει μόνο στον παιδίατρο να αξιολογήσει και να συνεκτιμήσει την κλινική και εργαστηριακή εικόνα του παιδιού και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις»

Οδηγίες προς τους γονείς

«Στα παιδιά, η μεγαλύτερη συχνότητα της φαρυγγοαμυγδαλίτιδας από στρεπτόκοκκο παρατηρείται στις ηλικίες 3-10 ετών. Ο στρεπτόκοκκος “δεν αγαπάει τα βρέφη” κάτω των 2 ετών, τα οποία προσβάλλονται σπάνια. Έχει υπολογιστεί ότι το 10% των παιδιών σχολικής ηλικίας επισκέπτονται κάθε χρόνο τον pαιδίατρο λόγω φαρυγγοαμυγδαλίτιδας και στο 25%-50% ο στρεπτόκοκκος είναι το υπεύθυνο αίτιο», αναφέρει η κ. Παρδάλη.

Η κ. Ψαλτοπούλου εξηγεί ότι οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο προκαλούν φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, πυρετό και δερματικό εξάνθημα γνωστό ως οστρακιά, δερματικές λοιμώξεις όπως μολυσματικό κηρίο.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως προσβολή των νεφρών (μεταστρεπτοκοκκική σπειραματονεφρίτιδα) ή της καρδιάς (ρευματικός πυρετός). Τα συμπτώματα που θα παρουσιάσει ο ασθενής είναι ανάλογα με το είδος της λοίμωξης που θα του προκαλέσει το βακτήριο.

Η φαρυγγοαμυγδαλίτιδα εκδηλώνεται με πυρετό, κυνάγχη (πονόλαιμο), δυσκαταποσία, διόγκωση των αμυγδαλών με λευκωπό επίχρισμα, διόγκωση των λεμφαδένων και αιμορραγικά στίγματα (πετέχειες) στην υπερώα.

Η θεραπεία της στρεπτοκοκκικής λοίμωξης από τον στρεπτόκοκκο ομάδας Α πρέπει εγκαίρως να αντιμετωπίζεται με τα κατάλληλα αντιβιοτικά, ανάλογα με τη βαρύτητα της λοίμωξης.

Η μη βελτίωση της συμπτωματολογίας ή η επιδείνωσή υπό αντιβιοτική αγωγή σε εύλογο χρονικό διάστημα, αποτελούν κριτήρια άμεσης επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση, αναφέρει η κ. Παρδάλη. «Η διεισδυτική λοίμωξη από τον πυογόνο στρεπτόκοκκο εξελίσσεται ταχύτατα γι’ αυτό οποιαδήποτε υποψία νόσου χρήζει άμεσης ιατρικής εκτίμησης».

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει «δεν υποτιμούμε ποτέ κανένα πονόλαιμο. Πολλές φορές δε, το μοναδικό σύμπτωμα μπορεί να είναι ο πυρετός χωρίς έντονο πονόλαιμο και αυτό γιατί η συχνή χορήγηση αντιπυρετικών στα παιδιά λειτουργεί και ως παυσίπονο και έτσι παύουν να διαμαρτύρονται.

Οι έμετοι και οι εκδηλώσεις από το γαστρεντερικό είναι παραπλανητικά πολλές φορές συμπτώματα που μπορεί να αποδοθούν αρχικά σε γαστρεντερίτιδα και καθώς τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν μαζί με τον πυρετό μπορεί μια στρεπτοκοκκική φαρυγγοαμυγδαλιτιδα να παραμείνει αδιάγνωστη».

Διαχείριση κρούσματος διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής λοίμωξης (iGAS) στο οικιακό περιβάλλον

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση κρούσματος διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής λοίμωξης στο οικιακό περιβάλλον πρέπει να ανευρίσκονται οι στενές επαφές του κρούσματος και ειδικά οι στενές επαφές που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για νόσηση από διεισδυτική στρεπτοκοκκική λοίμωξη, όπως άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, νεογνά, έγκυες και λεχωίδες.

Όπως αναφέρει η κ. Ψαλτοπούλου στις στενές επαφές υψηλού κινδύνου συστήνεται η χορήγηση χημειοπροφύλαξης , η οποία πρέπει να ξεκινάει άμεσα μετά τη διάγνωση του θετικού κρούσματος, ιδανικά εντός 24ώρου και όχι πάνω από 10 μέρες από την διάγνωση του κρούσματος αναφοράς.

Σε ό,τι αφορά τις στενές επαφές κρούσματος iGAS στο οικιακό περιβάλλον που δεν είναι υψηλού κινδύνου για νόσηση, συστήνεται η παρακολούθηση των στενών επαφών για πιθανή εκδήλωση ύποπτων συμπτωμάτων για 30 ημέρες από την επαφή με το κρούσμα. Οι επαφές με περισσότερες από 24 ώρες συνεχούς έκθεσης σε κρούσμα, διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης και αποικισμού.

Εάν εντοπιστούν 2 ή περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα iGAS στο οικιακό περιβάλλον, συστήνεται η χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλα τα μέλη του οικιακού περιβάλλοντος, εντός περιόδου 10 ημερών από τη διάγνωση της λοίμωξης iGAS. Εάν εντοπιστούν οποιεσδήποτε στενές επαφές με σημεία και συμπτώματα λοίμωξης από GAS ή iGAS θα πρέπει άμεσα να αξιολογηθούν κλινικά και να αντιμετωπιστούν με αντιμικροβιακή αγωγή σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Για την πρόληψη της στρεπτοκοκκικής λοίμωξης από τον πυογόνο στρεπτόκοκκο είναι σημαντική η καθημερινή και ορθή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και της υγιεινής των χεριών, καθώς και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας. Η αποφυγή του συγχρωτισμού, ειδικά με άτομα με συμπτώματα που εμφανίζουν πυρετό, φαρυγγαλγία και άλλα συμπτώματα, και ο σωστός αερισμός των κλειστών χώρων είναι σημαντικά μέτρα, καθώς και η κοινωνική αποστασιοποίηση των ατόμων που νοσούν ώστε να περιχαρακωθεί κατά τον δυνατό η εξάπλωση της λοίμωξης.

Δείτε επίσης:

Συναγερμός για τον στρεπτόκοκκο: «Οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου»!
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό ξεσπά: «Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει σε...

Πέντε εβδομάδες πριν ξεκινήσει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, η μητέρα του ξεσπά για...

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του ΟΠΑΠ Τζόκερ είναι οι εξής: 30, 35, 39, 40, 42 με Τζόκερ το 18.Καλό μήνα με... διπλό τζακ ποτ,...

«Χειρόφρενο» τραβούν οι ταξιτζήδες σε ολόκληρη τη χώρα

Την αντίδρασή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα (και) οι οδηγοί ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς, όπως ανακοίνωσαν, αποφάσισαν να...

Νέος Κόσμος: Όσα φρικιαστικά εξώθησαν την 36χρονη Κινέζα να πηδήξει στο κενό από τον...

Θύμα βιασμού, σωματικής, καθώς και ψυχολογικής βίας έπεσε η 36χρονη Κινέζα, η οποία χθες αργά το απόγευμα αναγκάστηκε να πηδήξει στο κενό από το...

Παρέμβαση του δημάρχου μετά την αποκάλυψη για το Δημοτικό σχολείο στην Αργυρούπολη

Άμεση ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, έπειτα από την αποκάλυψη του newsbreak.gr για την υγειονομική «βόμβα» στο 4ο δημοτικό...

Αστυνομικοί στην… αντίσταση!

Τεράστιες αντιστάσεις πληροφορούμαστε ότι συναντά το μεγαλεπήβολο σχέδιο του κ. πρωθυπουργού για επιστροφή των αστυνομικών στις υπηρεσίες τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις είχαν γίνει από...

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία

Μετά από πολιορκία σχεδόν δύο ετών, οι πόλεις Αβντίιβκα και Μαρίινκα έπεσαν  εξολοκλήρου σε Ρώσικα χέρια. Οι πόλεις αυτές αποτελούσαν το βορειότερο και το...

Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη: Για την Ελλάδα που ματώνει

Ιδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη, Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, Θεσσαλονίκη, 2023, 640 σελίδες. Μία σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν στην περίοδο 2017-2023, αναλύει το δράμα του νεοελληνικού κράτους,...

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς που είχαν τραυματιστεί σε άγρια συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία

Μια ακόμη άγρια συμπλοκή μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας σημειώθηκε στη Αθήνα, αυτή τη φορά στη Νέα Ερυθραία, με δύο αντιμαχόμενες ομάδες να «στήνουν καβγά»...

Ακρόπολη: Στο μπαλκόνι 17χρονης έπεσε η Κινέζα – «Άκουσα ένα “μπαμ” και την είδα...

Με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθε αντιμέτωπη μια 17χρονη κοπέλα αργά χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ακρόπολης, καθώς στο μπαλκόνι της «προσγειώθηκε» η 36χονη...

Νέα τροπή στην υπόθεση του απανθρακωμένου άνδρα στο Μενίδι – Η σύζυγός του τον...

Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 130.000 ευρώ!

Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου. Αυτή τη φορά θύμα των επιτήδειων έπεσε μια ηλικιωμένη στη Βούλα από...

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία από...

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα το απόγευμα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα...

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο – Τραυματίστηκε 33χρονος

Με αίμα «βάφτηκε» για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ η άσφαλτος, αυτή τη φορά έξω από την Καβάλα, με θύμα έναν 61χρονο.Το τροχαίο...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού επιχειρηματιών που, έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση παιδιών, βρίσκεται στα «μαχαίρια»...

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα του χρόνου όπως έγραψε στο καινούργιο της σπίτι, στο οποίο μετακόμισε μόλις, μαζί με το...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

Προσοχή, «εύφλεκτο» το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου – Σε ποιανού τα χέρια θα «σκάσει» η τριπλή… νάρκη;

«Εκρηκτικό κοκτέιλ»: Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου, επίσκεψη Ερντογάν, ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ!

Η «αριστεία» και ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Η αριστεία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιου «πολιτικού χώρου» Τώρα που όλοι θυμούνται για να μην πω και νοσταλγούν τον κ. Αλέξη Τσίπρα, θυμήθηκα κι...

Μεντβέντεφ: Ιδού ο λόγος της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ο υπαρχηγός του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ισχυρίζεται ότι ο ΥΕΘΑ των ΗΠΑ αποκάλυψε άθελα του...

Το άγνωστο ξέσπασμα του Κυριάκου στο Λονδίνο

Ολόκληρο το παρασκήνιο με ονόματα στην Εστία της Κυριακής

Το «χαμένο φιρμάνι» και τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τουρκική «παρέμβαση» στην ελληνοβρετανική διαμάχη!

TRT World: «Ένα μέρος της οθωμανικής ιστορίας έχει τη δυνατότητα να επιλύσει αυτή τη διαμάχη»

Νίκη για τον 81χρονο ανάπηρο στην Χαλκιδική – Επέστρεψε στο σπίτι του με προσωρινή διαταγή

Η οικογένεια του 81χρονου Θεόφιλου Τζοχουνίδη, του ανάπηρου ηλικιωμένου που έβγαλαν από το σπίτι του στην Χαλκιδική, πέτυχε μια σπουδαία νίκη. Με την χρήση...

Διπλή ομοβροντία αμαυρώνει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Τι θέλουν πια από τον Κυριάκο;Ο ηγέτης μας, αφού έφερε την ειρήνη στο Αιγαίο, ετοιμάζεται να δανειστεί τα γλυπτά μας για μερικά χρόνια και...

Χαμός στο Βόλος–Ολυμπιακός (2-2) με αποβολές, ακυρωθέντα γκολ και διακοπή λόγω άγριων επεισοδίων

Ισόπαλο με σκορ 2-2 αναδείχθηκε το παιχνίδι στον Βόλο, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό, το οποίο παρότι προσέφερε αρκετές συγκινήσεις, χάρη στα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την οριστική εξάλειψη της Χαμάς – 15.523 οι άμαχοι νεκροί στη Γάζα

Παρά το γεγονός ότι περίπου 140 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Ισραηλινοί πολίτες, παραμένουν υπό καθεστώς ομηρίας από τη Χαμάς και τους συμμάχους τους στη Γάζα, το Ισραήλ είναι σαν...

Νέα αυτοαποθέωση Μητσοτάκη

Χώρα χωρίς προβλήματα, που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και με πολίτες ευτυχισμένους, είναι η Ελλάδα στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν σταματά να αυτοαποθεώνεται στο «κατά Κυριάκου ευαγγέλιό...

Διπλωμάτης για κλάματα ο Κυριάκος!

Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα από το ένα φιάσκο στο άλλο, συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα του, Κωνσταντίνου

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Οσο απόλυτοι και αν είστε στις απόψεις σας, σε κάποια θέματα χρειάζεται και απαιτείται να κάνετε πίσω. Κάντε σαφείς τις θέσεις σας και μην αλλάζετε γνώμη όσον αφορά...