Τέμπη: Προθεσμία στον διευθυντή συντήρησης του ΟΣΕ – Παραδόθηκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων

Συγκέντρωση αύριο από τους συγγενείς των θυμάτων που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις

Must Read

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου. Σήμερα το κατώφλι του εφέτη ανακριτή πέρασε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος  κατηγορείται για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Ο κ. Στουρνάρας θα απολογηθεί στις αρχές Ιουλίου. Μέσα στις επόμενες μέρες ενώπιον του εφέτη ανακριτή αναμένεται να βρεθούν επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας οι οποίοι βοήθησαν στην διάσωση άλλων επιβατών. Συγκεκριμένα αύριο θα καταθέσουν 4 άτομα ενώ στις 29 και 30 Ιουνίου άλλα 8.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του αποθανόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας ζήτησε από τις δικαστικές αρχές όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας νύχτας του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για το δυστύχημα συνεχίζεται ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να ασκηθούν διώξεις σε πρόσωπα που έχουν ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Παραδόθηκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων

Στα χέρια του εφέτη ανακριτή βρίσκεται πλέον και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το πολυσέλιδο έγγραφο των 252 σελίδων παραδόθηκε σήμερα και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία, που θα τα αξιολογήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες και άλλων προσώπων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δείτε βίντεο:



Η συγκέντρωση των συγγενών

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, πραγματοποιούν αύριο στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, όπως τονίζουν «για τις καθυστερήσεις της ανακριτικής στις διεργασίες και το σημαντικότερο για την έλλειψη σαφών απαντήσεων σε καίρια ερωτήματα που βασανίζουν το σύλλογο και όλο τον ελληνικό λαό».

Εκπρόσωποι του συλλόγου θα συναντηθούν επίσης στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας και με τον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη που σοκάρει για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ασφάλεια των τρένων

Τέμπη: «Φεύγουμε για Γερμανία. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 21χρονου Γεράσιμου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This