Δύο τρένα στην ίδια γραμμή στη Λάρισα – Διαψεύδεται ότι γλιτώσαμε από τύχη νέα Τέμπη

Τι ακριβώς συνέβη τελικά σήμερα στη Λάρισα;

Must Read

Τι ακριβώς συνέβη τελικά σήμερα στη Λάρισα; Τα δύο τρένα που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή μέσα στην πόλη και αυτό προκάλεσε αναστάτωση και άσχημες μνήμες λόγω Τεμπών, εκτελούσαν κανονικά τα δρομολόγιά τους, ή έκαναν ελιγμούς; Η Hellenic Train με ανακοίνωσή της διαψεύδει πάντως ότι υπήρξε κίνδυνος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.
Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών, είναι παντελώς αβάσιμη. Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει».

Στην ίδια γραμμή και ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας:

«Στην φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες 2 ώρες, βλέπουμε την διαδικασία ζεύξης 2 συρμών Desiro στην Λάρισα. Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα σύγκρουσης, ούτε κάποιο πρόβλημα, είναι διαδικασία που 2 συρμοί ενώνονται και γίνονται ένας. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία όλων, ας διασταυρώνονται οι ειδήσεις πριν κυκλοφορήσουν. Καλό βράδυ σε όλους».

Η ιστοσελίδα larrissanet.gr που έβγαλε και το θέμα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Hellenic Train ανέφερε: «Σύμφωνα πάντως με τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού δεν έγινε καμία πρόσδεση τρένων, ούτε καν απόπειρα και μετά το περιστατικό ο ένας εκ των δύο συρμών οπισθοχώρησε προς το σταθμό της Λάρισας».

Το χρονικό της… παρανόησης και του λάθους συναγερμού

Η παρ’ ολίγον σύγκρουση…

Σύμφωνα με το larissanet.gr από τύχη δεν βάφτηκε μαύρη η σημερινή ημέρα και δεν επαναλήφθηκε η 28η Φεβρουαρίου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που έκοψε το νήμα της ζωής σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Η θεσσαλική ιστοσελίδα ανέφερε ότι σήμερα λίγο πριν τις 20:00, στο σταθμό του Μεζούρλου στη Λάρισα, μέσα στον αστικό ιστό, δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και υπήρξε μεγάλος κίνδυνος σύγκρουσης!

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό, αλλά και ανατριχιαστικό ταυτόχρονα, ρεπορτάζ του Γιάννη Γιαννακόπουλου, ο μόνος λόγος που αποτράπηκε μια νέα σύγκρουση τρένων και ενδεχομένως μια νέα τραγωδία, είναι από τη μία οι χαμηλές ταχύτητες που υποχρεωτικά έχουν τα τρένα εντός της πόλης και από την άλλη, η έγκαιρη αντίδραση των μηχανοδηγών!

www.larissanet.gr

Η μία επιβατική αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει μόλις με κατεύθυνση την Αθήνα, ενώ η άλλη έφτανε στον σταθμό. Βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και ευτυχώς πρόλαβαν και ακινητοποιήθηκαν μετά τις ενέργειες των μηχανοδηγών, προτού πέσουν η μία πάνω στην άλλη!

Όπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορτάζ, τα τρένα σταμάτησαν σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων πριν τη σύγκρουση! Το larissanet.gr δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τα δύο τρένα αφού έχουν σταματήσει, αλλά βρίσκονται στην ίδια γραμμή….

Τι θα γινόταν αν οι αμαξοστοιχίες βρίσκονταν έξω από την πόλη, όπου οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες;

www.larissanet.gr

Για πόσο ακόμα θα θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο επιβάτες και εργαζόμενοι λόγω της αδιαφορίας και της εγκληματικής εγκατάλειψης των σιδηροδρόμων;

Για πόσο ακόμα οι υπεύθυνοι, μεταξύ αυτών και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα κοροϊδεύουν και θα υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου;

Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι η τραγωδία των Τεμπών θεωρείται απλώς μια «αναποδιά» για αυτήν την Κυβέρνηση, όπως θρασύτατα και χωρίς αιδώ, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, τότε οι ελπίδες βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου, είναι εντελώς φρούδες.

… και η ανατροπή με τους ελιγμούς

Μια άλλη ιστοσελίδα της Λάρισας ωστόσο, το onlarissa.gr, επικοινώνησε με τον σταθμάρχη Γιώργο Ζήντρο ο οποίος επικαλούμενος σχετική ενημέρωση που είχε, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξε κίνδυνος.

Εξήγησε πως επρόκειτο για «δύο τρένα έκαναν ελιγμούς για να “προσδεθούν” και να φύγουν για Θεσσαλονίκη. Ήταν δύο προαστιακοί που θα “δένονταν” για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα…».

«Ζούγκλα» η Αττική

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, είχε καταγγείλει πως το πρωί της Τετάρτης, εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε εύφλεκτο φορτίο (καύσιμα) ακινητοποιήθηκε μέσα στην Αττική καθώς τα χόρτα εισχώρησαν στους τροχούς του τρένου κάνοντας τις γραμμές… αόρατες και τόσο καλυμμένες από ξερά χόρτα, τα οποία κανένας δεν μπήκε στον κόπο να καθαρίσει.

Σε αυτή την περίοδο που οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες συνθήκες, τέτοιες εικόνες είναι πραγματικά εγκληματικές…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This