ΕΙΝΑΠ: Συμμετέχει στην παnυγειονομική κινητοποίηση την Τετάρτη – Διαμαρτύρεται η ΟΕΝΓΕ για το ΕΚΑΒ

Must Read

Στους δρόμους θα κατέβει ο υγειονομικός κόσμος της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου συμμετέχοντας στην πανυγειονομική κινητοποίησης.

Μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ότι θα προχωρήσει σε πανελλαδική κινητοποίηση, εξαγγέλλοντας στάση εργασίας από τις 8.00 πμ έως τις 3.00 μμ στην Αττική και 24ωρη απεργία για τις δομές Υγείας της Περιφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των «μπαλωμάτων» στο ΕΚΑΒ,το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 08.30π.μ.

Στα «κάγκελα» η ΟΕΝΓΕ

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται για τα ζητήματα του ΕΚΑΒ τονίζοντας ότι η απόφαση για τα μικτά κλιμάκια μπορεί να αποβεί μοιραία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την απαράδεκτη και εγκληματική ΠΝΠ μετατρέπει (όπως είχε επιχειρήσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4368/2016, άρ.78 για τα ασθενοφόρα των Κ.Υ και η οποία δεν επεκτάθηκε στο ΕΚΑΒ και δεν εφαρμόστηκε τελικά χάρη στην ομόθυμη αντίδραση των υγειονομικών), οδηγούς απορριμματοφόρων, πυροσβέστες και στρατιωτικούς σε διασώστες επειγόντων περιστατικών ύστερα από ολιγοήμερη εκπαίδευση. Μια ΠΝΠ με την οποία έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους ήδη τόσο οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ όσο και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για μία επικίνδυνη εξέλιξη που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε νέες κοιλάδες των Τεμπών.

Η ανάπτυξη ασθενοφόρων με μικτή σύνθεση πληρωμάτων, διασώστης, πλήρωμα ασθενοφόρου και απλός οδηγός μη υγειονομικός, ο οποίος δε διαθέτει την αναγκαία εξειδικευμένη γνώση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους τον ασθενή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του. Πολύ περισσότερο που πολλές φορές δύο εξειδικευμένοι διασώστες δεν επαρκούν για την επιτυχή αντιμετώπιση ενός βαρέως περιστατικού.

Πολύ περισσότερο που σήμερα όλες οι ιατρικές μελέτες συμφωνούν ότι όχι μόνο η γρήγορη μεταφορά του ασθενούς στην πλησιέστερη μονάδα υγείας, αλλά και η έγκαιρη αντιμετώπιση και παροχή κατάλληλης βοήθειας τόσο στον τόπο του συμβάντος όσο και κατά τη διάρκεια της διακομιδής, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση.

Πως η ταχύρρυθμη εκπαίδευση μόλις 7 ημερών όπως έγινε σήμερα γνωστό, ενός οδηγού απορριμματοφόρου ή ενός πυροσβέστη θα υποκαταστήσει την ιδιαίτερα απαιτητική εκπαίδευση διάρκειας 2,5 ετών της σχολής διασωστών του ΕΚΑΒ;

Ο οδηγός του ασθενοφόρου είναι διασώστης πρώτα από όλα και μετά οδηγός».

Δείτε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και 24ωρη απεργία την Τετάρτη – «Δεν είναι λύση η κάλυψη των κενών από ένστολους»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This