Πύρινο μέτωπο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στα Δερβενοχώρια – Η φωτιά κινείται προς Μαγούλα

Αναζωπύρωση στον Άγιο Χαράλαμπο Λουτρακίου - Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα

Must Read

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Το μεγάλο βάρος της Πυροσβεστικής δίνεται στα Δερβενοχώρια καθώς η φωτιά φαίνεται πως κινείται προς την Μαγούλα.

Η εικόνα σε Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα και Λουτράκι 

«Η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι σε εξέλιξη» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός σε ενημέρωση που έκανε σχετικά με τις φωτιές που ξέσπασαν από χθες, Δευτέρα. Όπως είχε εξηγήσει νωρίτερα ο κ. Αρτοποιός, «υπάρχει ένα πολύ ενεργό μέτωπονοτίως του εργοστασίου Τιτάνα που κάνει αναζωπυρώσεις».

 

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σχετικά με τη φωτιά στην Σαρωνίδα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή επιχειρούν σε διάφορες διάσπαρτες καύσεις 230 πυροσβέστες, 76 οχήματα, τρία ελικόπτερα και έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

 



 Στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες καύσεις και επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Βοιωτία, σύμφωνα με τον ίδιο.




Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια προκειμένου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα που έκαιγαν χθες, ανεξέλεγκτα. Από τα ξημερώματα η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια δεν έχει σταματήσει, καίει ασταμάτητη, ενώ ο αέρας δεν έχει κοπάσει καθόλου. Ήταν μία δύσκολη νύχτα με το πύρινο μέτωπο να έχει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σε στάχτη έχουν μετατραπεί χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ το μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα. Μέχρι στιγμής πρόκειται για το δυσκολότερο μέτωπο πυρκαγιάς σύμφωνα με τους Πυροσβέστες. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα ώστε να συνδράμουν προκειμένου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα.

 

Ασταμάτητη μάχη με τις φλόγες 

Με το πρώτο φως του ήλιου, οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς την Μάνδρα Αττικής, ενώ συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Σαρωνίδα και Λουτράκι. Το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας είναι τεράστιο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιες προσπάθειες να μην πλησιάσει εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας στην περιοχή της Μάνδρας. Το τεράστιο μέτωπο των πύρινων γλωσσών επεκτείνεται πολλά χιλιόμετρα από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ το ανησυχητικό είναι ότι όσο περνάει η ώρα οι άνεμοι δυναμώνουν. Η φωτιά πέρασε από την απέναντι κορυφογραμμή με κατεύθυνση προς τη Μαγούλα. Φόβος όλων να μην επεκταθεί η πυρκαγιά. Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή. Στην περιοχή του Νέου Κουβαρά όπου ξεκίνησε χθες η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά επιχειρούν 3 ελικόπτερα, στο Λουτράκι που καταγράφει πολλές καταστροφές 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο και στα Δερβενοχωρια όπου η φωτιά είναι πολύ μεγάλη 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

 

Πώς εξελίσσονται τα μέτωπα της φωτιάς

  • Στην Οινόη όπου οι πυροσβέστες έχουν ανοίξει αντιπυρικές ζώνες για να προσεγγίσουν το βουνό. Ωστόσο, όπως είπε, επειδή η φωτιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα, υπάρχουν στροβιλισμοί και η κατάσταση ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά διαστήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν στο βαθμό που θέλουν στην κορυφή του βουνού
  • Στο Λουτράκι όπου καταστράφηκαν πολλά σπίτια, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι διάσπαρτες. Μέχρι στιγμής έχουν καεί 100 στρέμματα δάσους ενώ αρκετά είναι τα σπίτια που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στην περιοχή πνέουν ακόμη ισχυροί άνεμοι με τον φόβο της αναζωπύρωσης να είναι μεγάλος
  • Στα Καλύβια όπου έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις, έχουν καταστραφεί σπίτια και έχει σημειωθεί μια μεγάλη οικολογική καταστροφή
  • Στην Κερατέα υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες της πυρκαγιάς, με τους κατοίκους να ζουν ώρες αγωνίας

 


Διαβάστε ακόμα:

Ολονύχτια άνιση μάχη σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα – «Δεν μας άκουσε κανείς» φωνάζουν κάτοικοι που έχασαν περιουσίες

«Κάηκε το σπίτι μας!» – Ζευγάρι ηλικιωμένων έμεινε στο δρόμο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This