Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Έγιναν στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα»

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Must Read

Την δική του εκτίμηση έκανε ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, για τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι. Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ότι έγιναν στάχτη περισσότερα από 30.000 στρέμματα.

«Συγκεκριμένα, πρόκειται για την βορεινή πλευρά και την νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο», είπε αρχικά ο κ. Λουκάς.

Για τη μάχη που δόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας είπε ότι καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα. «Το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά καταφέραμε», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ευτυχώς έπεσε λίγο ο αέρας, αλλά έχει γίνει μεγάλη καταστροφή. Κάηκαν 30.000 στρέμματα. Είδα μερικά σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, αλλά τον ακριβή αριθμό των σπιτιών δεν τον γνωρίζω, περιμένουμε από την Πυροσβεστική».

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Την ίδια ώρα κάτοικοι από τον Νέο Κουβαρά, όπου ξεκίνησε το μέτωπο κάνουν λόγο για μία καταστροφή.
«Έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω», επεσήμανε ένας άνδρας και συνέχισε:
«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό. Ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα εδώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This