Συγκίνηση: Πάρκο για τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Στην Βουλή η δικογραφία για την σύμβαση 717

Must Read

Σε μια συμβολική και άκρως συγκινητική κίνηση προχωρά ο δήμος Τρικάλων για να μην ξεχαστούν ποτέ τρία θύματα από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη τα οποία κατάγονταν από την περιοχή.

Πρόκειται για τις δίδυμες αδερφές Θωμαή και Χρυσή Πλακιά και την ξαδέρφη τους, Αναστασία Πλακιά οι οποίες βρίσκονταν στο κυλικείο την ώρα που τα τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στο πέμπτο βαγόνι που είχαν βγάλει εισιτήρια και σκοτώθηκαν ακαριαία.

Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, οι οικογένειες των αδικοχαμένων κοριτσιών έκαναν το σχετικό αίτημα προς το δήμο το οποίο έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πάρκο θα δημιουργηθεί πίσω από το Μουσείο Καστρακίου, ενώ θα αναμορφωθεί και η παιδική χαρά του χωριού. Η χρηματοδότηση θα γίνει εξολοκλήρου από τις οικογένειες των τριών κοριτσιών.

Την ίδια στιγμή, στη Βουλή διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία την σύμβαση 717, που αφορά την τηλεδιοίκηση στα τρένα.Η δικογραφία στρέφεται κατά του πρώην υπουργού υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή καθώς επίσης και του ομόλογό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό η δικογραφία έφτασε στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται τουλάχιστον 30 ψήφοι προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.

Δείτε επίσης:

Βουλή: Ήρθε η ευρωπαϊκή δικογραφία για Καραμανλή, Σπίρτζη για τον ΟΣΕ

Επιτέθηκαν σε διευθυντικό στέλεχος του ΟΣΕ συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Τέμπη: Ελεύθερος με ένα όρο και ο πρώην διευθυντής Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This