«Νιώθω ασφαλής γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να κάψει…» – Περισσεύει η οργή στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας

«Ιπτάμενο μέσο δεν πετούσε - Αυτή η αναζωπύρωση έκαψε όλη την περιοχή»! – Η «κοροϊδία» με το νερό

Must Read

«Αυτή τη στιγμή έχουν καεί όλα και νιώθω ασφαλής γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να κάψει αν θέλετε  να σας πω την αλήθεια…»

Αυτή η ατάκα ενός κατοίκου της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας, η οποία δοκιμάστηκε και κάηκε από την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε στην περιοχή, είναι ενδεικτική της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής που επικρατούν.



Όπως είπε στο Action 24 ο επιχειρηματίας  (έχει το μοναδικό μαγαζί δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία), γύρω στις 16:00 είδε καπνό απέναντι κοντά στο βουνό (στα 200 μέτρα όπως είπε) και αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική.

Περιγράφει τα όσα δραματικά ακολούθησαν και επισημαίνει πως ήταν μόνοι κόντρα στις φλόγες, με δύο εθελοντές και ένα πυροσβεστικό και πως δεν ήρθε ποτέ κανένα ιπτάμενο μέσο, το οποίο θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το κακό:

«Οι πυροσβέστες ήρθαν, πήγαμε μαζί και είδαμε το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά. Πήγαμε να καούμε, πέρασε η φωτιά από πάνω μας. Τελευταία στιγμή έτρεξα και μπήκα στο μαγαζί … Ιπτάμενο μέσο δεν πετούσε …  Αν υπήρχε ένα εκείνη τη στιγμή δεν θα γινόταν αυτό το κακό. Δεν είναι μόνο η Αγία Σωτήρα, αυτή η αναζωπύρωση έκαψε όλη την περιοχήΠέρασε η φωτιά πάνω από το όχημα της πυροσβεστικής




Ο μόνιμος κάτοικος της Αγίας Σωτήρας κατήγγειλε ότι σε πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες στην περιοχή, τα οικόπεδα ήταν ακαθάριστα και οι ιδιοκτήτες τους δεν μεριμνούν για την φροντίδα τους:

«Επειδή εδώ έχει πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες, πολλοί δεν φροντίζουν τους κήπους τους, αφήνουν ξύλα παρατημένα, δεν υπάρχει κάποια μέριμνα, πρέπει να γίνουμε οι κακοί της υπόθεσης; Εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος. Υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι που δεν ασχολούνται καθόλου. Τους το λες και σε βρίζουν κι από πάνω! Θα καίει μέχρι το πρωί μια φωτιά από ξύλα παρατημένα».



Κοροϊδία με το νερό

Στη συνέχεια ο άνδρας εξήγησε πως κατάφερε να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες, ουσιαστικά χωρίς νερό, αφού όπως είπε, η κοροϊδία των υπευθύνων συνεχίζεται και παρότι το πληρώνουν χρυσάφι, νερό δεν έχουν!

Είπε χαρακτηριστικά:

«Η περιοχή της Αγίας Σωτήρας και οι γύρω περιοχές, δεν έχουν νερό. Για να βάλουμε νερό θέλουμε ρεύμα. Το ρεύμα ήταν κομμένο. Άρα εγώ για να σώσω το σπίτι μου είχα πάρει 5 κουβάδες και προσπαθούσα να το σώσω … Το νερό είναι το πιο σημαντικό…  Όταν εγώ δεν έχω ρεύμα και δεν μπορεί η αντλία να τραβήξει το νερό από τη δεξαμενή μου, άρα δεν έχω νερό. Είμαστε 5 χλμ. από τη Μάνδρα και δεν έχουμε νερό. Μόνο την κοροϊδία ακούμε. Είναι πολλά χρόνια αυτό το πράγμα. Πληρώνουμε χρυσάφι το νερό για να μας έρθει  εδώ και στην ουσία δεν έχουμε τίποτα και απλά μας κοροϊδεύουν. Γίνεται μια συνεχόμενη κοροϊδία εδώ και πάρα πολλά χρόνια … Πολλά πράγματα  μπορούν να γίνουν, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει οργάνωση…»

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This