Συγκλονιστική φωτογραφία: Τα ελάφια στη Ρόδο ψάχνουν τροφή σε σπίτια

Το ελάφι είναι σήμα κατατεθέν του νησιού και προστατευόμενο είδος

Must Read

Οργή και σοκ έχει προκαλέσει η μεγάλη καταστροφή που συντελείται στο νησί της Ρόδου όπου η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται για έκτη μέρα έχοντας οδηγήσει σε μαζικές εκκενώσεις οικισμών και ξενοδοχείων και έχοντας μετατρέψει την καθημερινότητα των κατοίκων σε εφιάλτη.

Τα αθώα θύματα της πυρκαγιάς που καίει σε παρθένο δάσος και έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία είναι τα ζώα τα οποία σαστισμένα και φοβισμένα προσπαθούν να επιβιώσουν.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα που από το πρωί κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα μικρό ελαφάκι να έχει φτάσει στην αυλή σπιτιού ψάχνοντας για νερό και φαγητό καθώς δεν μπορεί να βρει κάπου αλλού.

Το ελάφι είναι το ζωάκι που αποτελεί σήμα – κατατεθέν της Ρόδου.

Τη φωτογραφία τράβηξε η κάτοικος του νησιού Μάρω Χατζημανέττα και έχει αναδημοσιευτεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Παιδιά SOS όσοι μένετε Ρόδο Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό βάλτε όλοι έξω από τα σπίτια σας καρότα μήλα και άφθονο νερό να βρίσκουν είναι πεινασμένα και φοβισμένα η φωτογραφία είναι από Αφάντου σήμερα τα ξημερώματα ας τα βοηθήσουμε όσα απέμειναν», γράφει σε ανάρτησή της άλλη κάτοικος του νησιού που έκανε αναδημοσίευση της φωτογραφίας.

Δείτε την ανάρτηση:

Η αθέατη πλευρά της τραγωδίας που εκτυλίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Ρόδο αφορά τους πλέον «αθώους» αυτού του δράματος, δηλαδή τα ζώα, δεκάδες εκ των οποίων έχουν βρεθεί απανθρακωμένα, διάσπαρτα στα σημεία της καταστροφής.

Μπορεί τα χωριά και τα τουριστικά θέρετρα να εκκενώθηκαν πλήρως από δεκάδες χιλιάδες πολίτες και τουρίστες, χωρίς να έχει χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή, όμως πολλά ζώα δεν είχαν την ίδια τύχη, καθώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής είναι οι εικόνες και τα βίντεο που κατακλύζουν το διαδίκτυο και συγκεκριμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τις τελευταίες ημέρες. Εκτός από τις εικόνες πανικόβλητων τουριστών και κατοίκων να απομακρύνονται βιαστικά από τις εκκενωθείσες περιοχές, υπάρχουν και αυτές με ζώα που αναζητούν μάταια τη σωτηρία, ανάμεσα σε καπνούς και φλόγες. Μια φωτογραφία που αμέσως μαγνητίζει τα βλέμματα είναι αυτή που απεικονίζει τουλάχιστον πέντε άλογα να τρέχουν σαν χαμένα μέσα στους δρόμους του νησιού, προκειμένου να σωθούν από τη φωτιά και τους αποπνικτικούς καπνούς.

Φρικτός θάνατος στις φλόγες

Αλλες, πραγματικά μακάβριες, φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καταστροφική μανία του φαινομένου δείχνουν δεκάδες ζώα καμένα, μέσα και γύρω από τις περιοχές όπου πέρασαν οι φλόγες. Ελάφια, πρόβατα, κατσίκες, κότες και άλογα μεταξύ των θυμάτων της φωτιάς, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν σε μαντριά και στάβλους κατά την εξέλιξη του φαινομένου, όπου και εγκλωβίστηκαν χωρίς να έχουν καν την ευκαιρία να τρέξουν για να σωθούν.

Στο χωριό Ασκληπιός, φρικτό θάνατο από τις φλόγες βρήκαν ελάφια που ανήκουν σε προστατευόμενο είδος που ζει μόνο στη Ρόδο και ο πληθυσμός τους ήταν ήδη χαμηλός. Το βίντεο με τα νεκρά ζώα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι «γροθιά στο στομάχι» και καταδεικνύει ότι ο θάνατος δεν λείπει ούτε από αυτή τη φωτιά.

«Προστατευόμενο είδος» σου λέει μετά…

Ευτυχώς, πολλοί εθελοντές μπόρεσαν να προσεγγίσουν έγκαιρα τις πληγείσες περιοχές και να απελευθερώσουν όσα ζώα κατάφεραν να εντοπίσουν, σώζοντας έτσι αρκετά από αυτά, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

 

 

Δείτε επίσης:

«Κόλαση» για την Ελλάδα τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ o πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο, Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This