Πυροσβεστική: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Βελεστίνο – Μάχη για 10η μέρα στη Ρόδο

Πού υπάρχουν αναζωπυρώσεις

Must Read

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στο Βελεστίνο χθες το απόγευμα σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που έκανε λίγο νωρίτερα η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, στην περιοχή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες.

Αντίθετα, ενεργό μέτωπο υπάρχει για 10η μέρα στην Ρόδο ενώ μάχη δίνεται και στις αναζωπυρώσεις. Στην ίδια κατάσταση με τις αναζωπυρώσεις βρίσκονται και τα πύρινα μέτωπα σε Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο.

Τέλος, οι φωτιές που ξέσπασαν χθες σε Λαμία και Τιθορέα έχουν περιοριστεί.

Ολόκληρη η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Καλημέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί πλησίον του Κέντρου Υγείας, στην Κύμη Ευβοίας έχει ελεγχθεί.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις πλησίασαν οικισμούς. Γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112, δύο προειδοποιητικά και δύο για την εκκένωση των οικισμών Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια προς την πόλη του Βόλου. Για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων εστιών που μέχρι στιγμής ελέγχονται, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία. Από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Ρόδο, αυτή τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στους οικισμούς, Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι. Αυτό το μέτωπο μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν, με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από Ρουμανία και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, μέχρι στιγμής ελέγχονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα.

Αναζωπυρώσεις επίσης αντιμετωπίζονται από ισχυρές επείγεις δυνάμεις στην βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου Ευβοίας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Βασίλειο και Λινάρι ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στην βορειοανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Στο Δομοκό και στην Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν εχθές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν περιοριστεί.

Από τις 17 Ιουλίου έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν τραυματιστεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα 74 πυροσβέστες.

Για σήμερα, Πέμπτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει ακραίος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Σας ευχαριστώ».

Δείτε την ενημέρωση:


Δείτε επίσης:

Δέκα ημέρες καίγεται η Ρόδος: Σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής ζημιών

Μάχη στο παραλιακό μέτωπο στο Βελεστίνο – Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Η Ελλάδα «λυγίζει» απέναντι στον πύρινο εφιάλτη, αλλά η κυβέρνηση αρνείται βοήθεια από την Τσεχία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This