Νότα αισιοδοξίας για Μαγνησία και Ρόδο: Καλύτερη η εικόνα σήμερα στις εστίες φωτιάς

Υπάρχει εγρήγορση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Must Read

Έπειτα από 11 ημέρες μάχης με τις φλόγες η κατάσταση στην Ρόδο φαίνεται πως τίθεται υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα του νησιού των Iπποτών εμφανίζει βελτίωση σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων ημερών, καθώς υπάρχει εγρήγορση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

Η Ρόδος ελπίζει για την οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς και ετοιμάζεται να κάνει τον απολογισμό προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξαναγίνει το όπως ήταν πριν.


Η Ρόδος μετρά τις πληγές της μετά την καταστροφή. Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις αγγίζουν το 50%.
Οι κάτοικοι του νησιού ωστόσο ζητούν από τους τουρίστες να επιστρέψουν, καθώς υπάρχει βέβαια μια πληγή στο νησί, ωστόσο το υπόλοιπο νησί είναι έτοιμο και πρόθυμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Μαγνησία

Θετική όμως είναι η Γενική εικόνα και στη Μαγνησία. Οι εστίες της Φωτιάς που εξακολουθούν να υφίστανται βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, πλην του μετώπου μεταξύ Σέσκλου και Χρυσής Ακτής Παναγίας.
Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού από τις πρώτες Πρωινές ώρες.
Οι εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι στην περιοχή μεταξύ Αερινού, Περιβλέπτου και Κοκκίνας του δήμου Ρήγα Φεραίου, που τη νύχτα πέρασε και τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Επίσης, κοντά στη θέση «Στούπι» και πάνω από το «Κοκκινος Club» αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο και μεταξύ της Χρυσής Ακτής Παναγίας και του Σέσκλου,σε δύσβατη περιοχή που κατακαίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση.

Το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις.
Οι Αρχές διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας, σε ακτίνα τριών χιλιόμετρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα υποδέχθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, που μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απείλησε η πυρκαγιά.





Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This