Η καρατόμηση του διοικητή της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο αποδεικνύει το εξής απλό…

Τα δραματικά που μάλλον κατά τύχη δεν μετατράπηκαν σε τραγικά και οι απορίες που ζητούν απαντήσεις, ευθύνες και παραιτήσεις

Must Read

Ανέτοιμη και ανίκανη να προστατεύσει από τον πύρινο όλεθρο την Ελλάδα, τις περιουσίες των πολιτών της, τις καλλιεργήσιμες και τις δασικές της εκτάσεις, αλλά ακόμα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας, αποδείχτηκε ξανά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα όσα δραματικά συνέβησαν στη Νέα Αγχίαλο, που μάλλον κατά τύχη δεν μετατράπηκαν σε τραγικά, είχαν ως αποτέλεσμα την καρατόμηση του επικεφαλής της 111 Πτέρυγας Μάχης (Σμήναρχος [Ι] Δημήτριος Νικολαΐδης, ανέλαβε καθήκοντα στις 31/3/2023).


Γεγονός που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτά που έλεγαν τόσο καιρό και εξακολουθούσαν μάλιστα να παπαγαλίζουν ακόμα και εν μέσω της καταστροφής για «πλήρη ετοιμότητα», δεν είναι τίποτα άλλο παρά «τρίχες κατσαρές», ή «κουραφέξαλα», που λέει και ο σοφός λαός μας.

Φθάσαμε στο σημείο οι φλόγες να πυροδοτήσουν εκρήξεις σε μια από τις κεντρικότερες αποθήκες οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, με πολίτες και τουρίστες να απομακρύνονται άρον-άρον με πλωτά μέσα από την περιοχή για να σώσουν τις ζωές τους!


Η φωτιά, όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, έφτασε έως τις εγκαταστάσεις της 111 ΠΜ και οι φλόγες τύλιξαν αποθήκη στην οποία φυλάσσονται υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα των μαχητικών F-16, τα οποία απογειώθηκαν εσπευσμένα και μεταστάθμευσαν αλλού για να μην καούν.

Το… 112 για τα μαχητικά έβγαλε ουσιαστικά εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας την 111 ΠΜ, που στεγάζει τρεις μάχιμες μοίρες στρατηγικής σημασίας για την αεράμυνα της χώρας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μόνη «ασύμμετρη απειλή» είναι οι καρεκλοκένταυροι αυτής της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως στη συγκεκριμένη εγκατάσταση καταστράφηκε και μεγάλος αριθμός πανάκριβων πυρομαχικών.



Γεννιούνται έτσι εύλογα οι απορίες, οι οποίες ζητούν απαντήσεις και αναζητούν ευθύνες και παραιτήσεις:

  • Γιατί με το που άλλαξε ο άνεμος και κινείτο η φωτιά προς τη στρατιωτική αποθήκη, δεν περικυκλώθηκε το σημείο από πυροσβεστικές δυνάμεις;
  • Γιατί δεν είχε καθαριστεί η περίμετρος;
  • Γιατί δεν έχει εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης σε μια τόσο κομβική εγκατάσταση;


Ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης «απαλλάσσεται των καθηκόντων του»

Λίγο νωρίτερα, οι φήμες περί «καρατόμησης» του διοικητή της 111 ΠΜ επιβεβαιώθηκαν και όπως έγινε γνωστό, ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Νικολαΐδης μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της, μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Η ΕΔΕ έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας.

Σκοπός της ΕΔΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση, είναι να διαπιστωθεί το αν είχαν δημιουργηθεί οι απαιτούμενες ζώνες πυροπροστασίας και αν ο χώρος στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της 111 ΠΜ είχε καθαριστεί.



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This