Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Δομοκό – Πόσα στρέμματα κάηκαν στην Θάσο – Πυρκαγιά στην Κοζάνη

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Must Read

Σε 62 «πύρινα μέτωπα» κλήθηκαν να ανταποκριθούν οι πυροσβέστες σε όλη την χώρα μέσα στη διάρκεια ενός 24ωρου, από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις 6 το απόγευμα, σήμερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα, οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Θάσου ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Δομοκό που ξέσπασε κοντά Παράρτημα ΑμεΑ Δομοκού Φθιώτιδας (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δομοκού).

Στην Θάσο, επιχειρούν 56 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκλήθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά βραχυκύκλωμα και εν συνεχεία να ξεσπάσει πυρκαγιά.Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά έκαψε περί τα 95 στρέμματα δασικής έκτασης.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα:

– σε χαμηλή βλάστηση, στο Βρανά Αττικής, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα

– σε δασική έκταση στο Δομοκό Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με μία (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και

– σε δασική έκταση, στον Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης, όπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες, με τέσσερις (4) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο.

Δείτε παλιότερο θέμα για την Θάσο:

 

Την ίδια στιγμή, πάντως, ξεσπούν νέες φωτιές όπως στην Κοζάνη, στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, στις παρυφές της πόλης.

Δείτε φωτογραφία:

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει ξερά χόρτα κοντά σε σπίτια. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι.

Δείτε βίντεο:

Τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις για εμπρησμούς ενώ σε μία τρίτη περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο. 

Στα Γιάννενα, θα οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του ανακριτή, ένας άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό. Ο συγκεκριμένος έπεσε στην «φάκα» της αστυνομίας έπειτα από υπόδειξη πολιτών.

Ειδικότερα, ο άντρας θεωρείται ύποπτος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στην Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Ιωαννίνων. Παράλληλα, συσχετίστηκε η εμπλοκή του και για άλλους δύο εμπρησμούς από πρόθεση σε δασική έκταση στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο.

Ακόμα μία σύλληψη για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε στην Μεσσηνία.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε ξηρά χόρτα, εντός αγροτικής έκτασης, στην Τ.Κ. Τσουκαλαίικων, του δήμου Οιχαλίας, Μεσσηνίας.Για περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τέλος, διοικητικό πρόστιμο επέβαλαν σε άνδρα ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρόστιμο επιβλήθηκε για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδο, επί της οδού Εγνατίας, του δήμου Σκύδρας Πέλλας.

Δείτε επίσης:

Ντροπή! Πυροσβέστες που επιχείρησαν στην Ρόδο κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου της επιστροφής!

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Χίο – Πόσα στρέμματα έκαψε

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This