Στα πρόθυρα λουκέτου η ΜΕΘ Αγρινίου: Παραιτήθηκε η διευθύντρια υπόδειγμα που μείωσε τη θνησιμότητα – Χάος και στα Χανιά

Εξαναγκάζονται σε παραιτήσεις οι γιατροί που εργάζονται αδιάκοπα εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης στα νοσοκομεία

Must Read

Κύμα παραιτήσεων καταγράφεται στο ΕΣΥ, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να αδιαφορεί για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου, Εύα Μιχαηλίδου υπέβαλλε την παραίτησή της και πλέον η μονάδα απειλείται με λουκέτο αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στη μονάδα το προσωπικό αποτελείται από 3 άτομα, ο ένας εκ των οποίων έχει λάβει 9μηνη γονική άδεια, ενώ μετά την παραίτηση της διευθύντριας θα μείνουν μόλις 2.

«Παραιτήθηκα στις 24 Ιουλίου και θα εργάζομαι κανονικά μέχρι να βρεθεί λύση. Αν δεν υπάρξει αντικατάσταση στις αρχές Σεπτέμβρη που θα κλείσει η μονάδα για τη γενική απολύμανση, θα σταματήσω ούτως ή άλλως τότε. Μένω με δική μου πρωτοβουλία για τους ασθενείς» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στο news247.gr

Mε εντολή του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης ζητά να ενισχυθεί με 4 νοσηλευτές η  ΜΕΘ, ενώ με έγγραφο ζητά από το υπουργείο την προκήρυξη 2 θέσεων επιμελητών Β.

«Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα και να ζητήσει με επείγον έγγραφό του την προκήρυξη 2 θέσεων επιμελητών Β’ για την ΜΕΘ Αγρινίου και ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να ενισχύσει τη ΜΕΘ άμεσα με 4 νοσηλευτές, ο οποίος και ανταποκρίθηκε. Η διευθύντρια της ΜΕΘ παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί και ανέπτυξε τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση. Απαίτησε να βρεθούν λύσεις για τη μονάδα παρά την αποχώρησή της. Τονίστηκε στη συνάντηση η οριακή λειτουργία της ΜΕΘ το τελευταίο 7μηνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι η διευθύντρια της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου, Εύα Μιχαηλίδου κατάφερε να ανατρέψει τα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας που καταγράφονταν στο νοσοκομείο κατά την διάρκεια της πανδημίας, φτάνοντας μέσα 2,5 μήνες από το 100%, στο 18%.

Παραιτήσεις στα Χανιά – Χειρουργοί εργάζονταν ασταμάτητα!

Την ίδια ώρα χάος επικρατεί και στο νοσοκομείο Χανίων, όπου τρεις γιατροί οι οποίοι εφημέρευαν καθημερινά, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν αφού κανένας δεν ασχολήθηκε με τις δραματικές προειδοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρει  το zarpanews.gr, τρεις χειρουργοί είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών τους, αφού οι δύο γιατροί που εφημέρευαν καθημερινά, καλούνταν να αντιμετωπίζουν όποιον ασθενή από τα επείγοντα χρειαζόταν επέμβαση, ενώ παράλληλα έπρεπε να βρίσκονται όλη τη μέρα στα Επείγοντα!

Παράλληλα, εξέφρασαν ανησυχία και για την ίδια την χειρουργική διαδικασία, καθώς όπως είπαν, ένα χειρουργείο απαιτεί παρουσία τριών γιατρών, επομένως τι θα γινόταν αν έπρεπε να διαχειριστούν παράλληλα και ασθενή στα επείγοντα;

Πρόεδρος ΕΓΕΣΥΧ: «Καιρός να βάλει πλάτη η ηγεσία»

Ο  πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων, Κυριάκος Γραμματικόπουλος, δήλωσε ότι πρέπει επιτέλους η διοίκηση να αναλάβει να λύσει τα προβλήματα που της έχουν επισημανθεί: «Τα προβλήματα στο ΕΣΥ ειναι υπαρκτά και θα συνεχίσουν να εντείνονται όσο δεν υπάρχει πραγματική βούληση επίλυσης, όχι με ευχολόγια, αλλά με ουσιαστικές πράξεις. Δηλαδή την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στα ΤΕΠ για να αποσυμφορηθεί η εργασία των βασικών πυλώνων του νοσοκομείου: της παθολογικής και της χειρουργικής. Και επειδή έχει απαξιωθεί το επάγγλεμα, απαιτείται και άμεση πραγματική αύξηση στις αποδοχές, ειδικά στις ακριβές περιοχές όπως τα Χανιά, γιατί αλλιώς δεν θα βρίσκουμε γιατρούς. Οι γιατροί έβαλαν πλάτη πολλές φορές, καιρός να βάλει πλάτη και η ηγεσία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This