Απίστευτη καταγγελία για το Κτηματολόγιο: Επιτήδειοι πωλούν νούμερα έναντι αμοιβής!

Οι ουρές είναι αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού

Must Read

Οργή προκαλεί η καταγγελία που κάνει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Τάσος Βόππας, για τις ουρές που σχηματίζονται στο Κτηματολόγιο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία επιτήδειοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από τους πολίτες καθώς πουλούν αριθμούς προτεραιότητας τους οποίος έχουν αποκτήσει!

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «βρίσκουν την ευκαιρία πάρα πολλοί να πηγαίνουν και να παίρνουν νούμερα από νωρίς, γράφουν το όνομά τους και στη συνέχεια πουλάνε τα νούμερα ακόμα σε αυτούς οι οποίοι έρχονται αργότερα ή αναλαμβάνουν διάφοροι διεκπεραιωτές έναντι αμοιβής, να περιμένουν στην ουρά».

 

Η τραγική κατάσταση με τις ουρές των δεκάδων μέτρων και την πολύωρη αναμονή, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποτέλεσμα της «τεράστιας γραφειοκρατίας» και της περιπλοκότητας των συμβολαίων όπως έχουν διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τον περιορισμό του προσωπικού του Υποθηκοφυλακείου της Αθήνας, το οποίο μόλις εντάχθηκε  στο φορέα του Εθνικού Κτηματολογίου.

«Ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων επέλεξαν αντί να ανήκουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, να απορροφηθούν σε άλλους τομείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι είχαν μικρότερη συναναστροφή με το κοινό και ενδεχομένως λιγότερη πίεση»εξήγησε.

Ο ίδιος τόνισε πως «προφανώς, πρέπει ακόμα περισσότερα πράγματα να μπορέσουν να γίνονται με έναν τρόπο ηλεκτρονικό. Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός όγκος πιστοποιητικών που δεν μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά, ενώ παράλληλα, παρότι σε ορισμένα κτηματολογικά γραφεία υπάρχει πλήρης ψηφιοποίηση, σε κάποια άλλα – και η Αθήνα είναι ένα από αυτά – γιατί είναι από τα τελευταία που τέθηκαν σε λειτουργία, δεν παρέχονται ακόμα όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και η Αθήνα εμφανίζει αυτή την εικόνα». 

«Έχει μεγαλύτερο όγκο συμβολαίων και αυτή την εποχή η αγοραστική κίνηση και συμβόλαια που είναι να μεταγραφούν, ο κύριος όγκος εντοπίζεται στην Αθήνα» συμπλήρωσε.

Παρά το γεγονός πως από το Υπουργείο δόθηκε (τελευταία στιγμή) λύση για τις τεράστιες ουρές καθώς θα ξεκινήσει η διαδικασία της απόκτησης αριθμού προτεραιότητας ηλεκτρονικά ο κ. Βόππας ανέφερε πως «οι πολίτες δεν έχουν την άνεση και την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν πολλές από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επομένως, πρέπει να είναι σε μια επαφή με το δικηγόρο και τον συμβολαιογράφο τους, με τους οποίους συνεργάστηκαν ούτως ή άλλως για τη διεκπεραίωση του συμβολαίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες».

Τέλος οι ουρές από 28 Αυγούστου

Σύμφωνα με τις πρωινές υποσχέσεις του κ. Κυρανάκη, από τις 28 Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα που θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας, τον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν στα κινητά τους. Μάλιστα, επίσκεψη στο Κτηματολόγιο Αθηνών πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος δήλωσε ότι στα τέλη του τρέχοντος μήνα θα λειτουργήσει ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία θα δίνεται ηλεκτρονικά αριθμός προτεραιότητας για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία σε μεγάλες ουρές αναμονής.

 

Από 28 Αυγούστου ο αριθμός προτεραιότητας στα κινητά

Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης αυτή τη στιγμή επτά στους δέκα πολίτες που είναι σε ουρές έχουν έρθει για κατάθεση συμβολαίων κι αυτό δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν καθώς μπορούν να το κάνουν ψηφιακά οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. «Για τις υπόλοιπες πράξεις κι όσους επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης από 28/8 θα λειτουργεί μία πλατφόρμα που θα παίρνεις ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης.«Άρα λοιπόν το χάος με τα χαρτάκια και τις χειρόγραφες λίστες καταργείται» υπογράμμισε. Λέμε στου πολίτες ότι αν δεν υπάρχει κάποιος επείγοντας λόγος να έρθουν να καταθέσουν την πράξη τους αυτές τις μέρες του Αυγούστου εμείς μέσα στον Αύγουστο θα δουλέψουμε σκληρά ώστε στις 28/8 να είναι έτοιμη η πλατφόρμα ώστε να μη χρειάζεται κανείς να περιμένει στην ουρά».

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις ουρές για το Κτηματολόγιο: «Υπάρχει και ψηφιακή πλατφόρμα»!

«Πυρά» από την αντιπολίτευση για τις αδιανόητες ουρές στο Κτηματολόγιο

Εικόνες ντροπής με ουρές 12 ωρών πριν ακόμα ανοίξει το Κτηματολόγιο Αθηνών!

Τέλος χαρτάκια και ουρές στο Κτηματολόγιο: Έπρεπε να «βουίξει» ο τόπος για να ασχοληθεί η κυβέρνηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This