Πάτρα: Θα δουν ξανά μέσα από τα μάτια της 14χρονης Χριστίνας δύο τυφλοί!

Must Read

Ένα πολύτιμο δώρο ζωής έκανε με τον ξαφνικό θάνατό της από τροχαίο η 14χρονη Χριστίνα από την Πάτρα καθώς χάρισε το φως σε δύο άτομα τα οποία πάσχουν από ολική τύφλωση.

Μια 29χρονη και ένας 28χρονος είναι οι λήπτες των κερατοειδών της ανήλικης που δεν πρόλαβε να χαρεί την ζωή.

Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη από την ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, διευθυντή της Κλινικής, Νικόλαο Ζιάκα.

Σήμερα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα της επέμβασης στην 29χρονη.

Δείτε βίντεο:


«Η μία μεταμόσχευση στην 29χρονη έγινε χθες, ενώ σήμερα έγινε η μεταμόσχευση στον 28χρονη λήπτη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι οι γονείς της 14χρονης, που αποφάσισαν να δωρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Ζιάκας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, μετά τη συγκεκριμένα δωρεά ξεκίνησε ένα «κύμα» δωρεάς οργάνων.

«Αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από μία δότρια 58 ετών σε έναν 60χρονο λήπτη, καθώς και από μία 70χρονη δότρια σε έναν 80χρονο λήπτη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να διαρκούσε αυτό το “ρεύμα” δωρεάς οργάνων, αλλά δυστυχώς διαρκεί λίγο», επισημαίνει ο ίδιος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει ο κ. Ζιάκας, «έχουν γίνει 25 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 14χρονης Χριστίνας προέκυψαν έξι μεταμοσχεύσεις μόλις μέσα σε μία εβδομάδα».

Η μεταμόσχευση των οργάνων της 14χρονης θα συνεχιστεί καθώς οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν ακόμα το ήπαρ, τους πνεύμονες και τους νεφρούς.

Δείτε επίσης:

Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης Χριστίνας: «Το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να τα καταφέρουν άλλοι άνθρωποι»

Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της 14χρονης Χριστίνας – Ντυμένα στα λευκά τα παιδιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This