Daily Mail για «Κίνημα της πετσέτας»: «Σταυροφορία στην Ελλάδα κατά της κατάληψης παραλιών»

Οι αντιδράσεις γίνονται σε νησιά που προτιμούν οι Βρετανοί, σημειώνουν

Must Read

Στα πέρατα του κόσμου έχει «ταξιδέψει» ο ξεσηκωμός που προκλήθηκε από τους πολίτες για τις παραλίες που έχουν πλήρως καλυφθεί από ξαπλώστρες και ομπρέλες και δεν υπάρχει μέρος ελεύθερο για μπάνιο για όσους θέλουν να το απολαύσουν δωρεάν.  Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ασχολήθηκε με το ολοένα και μεγαλύτερο «Κίνημα της Πετσέτας» περιγράφοντας το σαν «πόλεμο» και «σταυροφορία» κατά της κατάληψης παραλιών από ξαπλώστρες.

Στο δημοσίευμά της το βρετανικό μέσο επισημαίνει ότι το κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του σε νησιά που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

«Δημιουργήθηκε στην Πάρο από κατοίκους κουρασμένους από την έλλειψη ελεύθερου χώρου στις παραλίες,  από την επιθετική κατάληψη με τις ξαπλώστρες», αναφέρουν.

Και προσθέτουν: «Οι παράνομες επιχειρήσεις “ξεπλένουν” τους παραθεριστές, οι οποίοι πληρώνουν υπερβολικά για μια θέση και δεν αφήνουν χώρο στους ντόπιους».

Όπως γράφει η Daily Mail, τα μέλη του κινήματος λένε ότι οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος στον οποίο όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και ότι πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επεκτείνονται πέρα από τον χώρο που τους επιτρέπει η άδεια.

Σύντομα, μετά την Πάρο το κίνημα επεκτάθηκε και στη Νάξο και σε άλλα νησιά με συμμετοχή, αλλά και αψιμαχίες με ιδιοκτήτες που είχαν ξαπλώστρες στις ακτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην Πάρο για 60 ευρώ μπορεί να νοικιάσει κανένας μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για όλη την ημέρα, ενώ για 120 ευρώ μπορεί κανένας να είναι σε «περιοχή VIP».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πέρυσι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα έφτασαν τα 4,5 εκατομμύρια, ένας αριθμός-ρεκόρ σε σχέση με το 2021 όπου οι αριθμοί επηρεάζονταν και από την πανδημία.

«Οι μάχες για την πετσέτα έχουν εξαπλωθεί και σε άλλα αγαπημένα σημεία για τους Βρετανούς τουρίστες. Στην Κόστα ντελ Σολ, στην Ισπανία, ένα ξενοδοχείο έβαλε μάλιστα άνθρωπο με σφυρίχτρα για να κάνει τον διαιτητή στη μάχη της ξαπλώστρας κοντά στην πισίνα!», καταλήγει το δημοσίευμα.

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

«Κίνημα της Πετσέτας»: Άλλοι βγάζουν και άλλοι βάζουν νέες ξαπλώστρες σε παραλίες της Νάξου!

Εξαπλώνεται ραγδαία το «κίνημα της πετσέτας»: Στη Νάξο μαζεύουν άρον – άρον τις ξαπλώστρες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This