«Κίνημα της Πετσέτας»: Κλείνει beach bar στην Πάρο – Συλλήψεις στην Ζάκυνθο – «Ξηλώνονται» ξαπλώστρες στην Χαλκιδική

Οι νίκες συνεχίζονται

Must Read

Ακόμα περισσότερες νίκες σημειώνει όσο περνά ο καιρός το «Κίνημα της Πετσέτας» μέσω του οποίου πολίτες αντιδρούν στην «τακτική» των επιχειρηματιών των beach bars οι οποίοι καταλαμβάνουν ολόκληρες παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες και δεν αφήνουν σπιθαμή ελεύθερη για τους λουόμενους.

Στην Πάρο από την οποία ξεκίνησε η «επανάσταση» μετά το «καθάρισμα» της μικρής παραλίας της Σάντας Μαρίας από ξαπλώστρες και ομπρέλες «λουκέτο» μπαίνει στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν στο πολύ  γνωστό beach bar και εστιατόριο «Άροδο» που βρίσκεται στην περιοχή Κριός.

Το μαγαζί επισκέφτηκαν ελεγκτές που έχουν κάνει «απόβαση» στο νησί και διαπίστωσαν παραβάσεις όσον αφορά στον αιγιαλό.

Δείτε φωτογραφίες από το μαγαζί:

(πηγή φωτογραφιών Facebook «Arodo Beach Bar Restaurant»)

Συλλήψεις στη Ζάκυνθο

Την ίδια στιγμή, χειροπέδες σε τρία άτομα έκανε η Αστυνομία στη Ζάκυνθο.

Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου beach bar αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους ήταν για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που εκμεταλλεύονταν.

Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ζακύνθου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Στην Χαλκιδική

Δυναμικά έχουν προσχωρήσει τις τελευταίες μέρες στο «Κίνημα της Πετσέτας» και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Μάλιστα, χθες πραγματοποιήσαν και τις πρώτες πορείες διαμαρτυρίας στη Νέα Ποτίδαια και την Νικήτη.

Σήμερα ο δήμος Νέας Προποντίδας στον οποίο υπάγεται η Νέα Ποτίδαια αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση των μόνιμα τοποθετημένων από ιδιώτες ομπρελών και ξαπλωστρών από όλες τις παραλίες!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η τοποθέτησή των παραπάνω αντικειμένων και η σταθερή παραμονή τους είναι παράνομη, καθώς τα αντικείμενα αυτά χαρακτηρίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ως «ρύποι», οι οποίοι πρέπει να απομακρύνονται από τις υπηρεσίες των Δήμων.

Μάλιστα, ο δήμος δίνει τελεσίγραφο στους επιχειρηματίες να τις μαζέψουν έως την ερχόμεη Τετάρτη καθώς από την επόμενη ημέρα συνεργεία  θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση τους χωρίς άλλη ειδοποίηση.

 

Δράση αναμένεται να αναλάβει και ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ένα πανελλήνιο φαινόμενο όσο αφορά τη διαχείριση από επιχειρηματίες των μισθώσεων και αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία αλλα ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι το ίδιο.

«Είναι καιρός πλέον οι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται ή η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη προς τους πολίτες, και σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, να μην μπορούν την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον για δύο χρόνια, να κάνουν μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας. Όλοι βλέπαμε, αλλά ίσως δεν δίναμε τη σημασία που έπρεπε στο φαινόμενο να καταστρατηγούνται σαφέστατα οι προϋποθέσεις μίσθωσης αιγιαλού και παραλίας» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Όλοι βλέπαμε, μπορεί να κάναμε συστάσεις και τα λοιπά, αλλά οι συστάσεις ακόμα και του δημάρχου δεν έπειθαν κανέναν. Και βέβαια, επαναλαμβάνω, δεν αφορά όλους τους επαγγελματίες και όλους τους επιχειρηματίες. Οι επιχειρηματίες που ενεργούν έτσι εις βάρος των πολιτών, δεν πρέπει να ξαναπάρουν μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας. Δεν πρέπει να έχουν την εκμετάλλευση. Πιστεύω όμως ότι από όλη αυτή την κινητοποίηση μόνο θετικά αποτελέσματα και συμπεράσματα».

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Beach bar στην Κουρούτα ενάντια στο «Κίνημα της Πετσέτας»: Έβγαλε μέχρι και πολυθρόνες στο κύμα!

Διαστάσεις «τσουνάμι» λαμβάνει το… «κίνημα της πετσέτας»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This