Παρών στη δολοφονία του Μιχάλη ο αρχηγός των Κροατών – Πώς «ξέφυγαν» κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ

Ψάχνουν τους 30 Έλληνες χούλιγκαν που συνεργάστηκαν με τους Κροάτες

Must Read

Κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ ξεγλίστρησαν Κροάτες χούλιγκαν που οργάνωσαν τα επεισόδια και συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα – αφού το βούλευμα για άρση απορρήτου στα κινητά των συλληφθέντων αναμένεται να καθυστερήσει- «καίνε» όχι μόνο τους συλληφθέντες αλλά και ανώτερους της ΕΛΑΣ που επέδειξαν αδράνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο αρχηγός των Κροατών χούλιγκαν, ο οποίος οργάνωσε την επίθεση, βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχηγός του «τάγματος του θανάτου» κατάφερε να διαφύγει μετά την επίθεση, μαζί με άλλα 10 άτομα. Οι Αρχές τον έχουν ταυτοποιήσει, ωστόσο είναι άγνωστο το που βρίσκεται, αν κατάφερε να διαφύγει στην Ιταλία, ή αν παραμένει στη χώρα μας και κρύβεται.

 

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ αναζητά 30 Έλληνες συνεργούς των Κροατών που κατάφεραν να διαφύγουν. Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, τουλάχιστον 5 από τους χούλιγκαν που κρατούνται, είχαν συλληφθεί ξανά το 2015 για επεισόδια σε αγώνα του Champions League, με Κροάτες και Σέρβους.

Παράλληλα, ντοκουμέντα από κινητά Κροατών, που φέρνει στο φως το iEidiseis, δείχνουν ότι σε εφαρμογή GPS που χρησιμοποίησαν, έβαλαν τη διεύθυνση Βασιλίσσης Σοφίας 42 στο Μαρούσι και το σταθμό Ειρήνης όπου συναντήθηκαν πριν τα επεισόδια. Μάλιστα, στα δεδομένα της εφαρμογής, φαίνεται ότι οι Κροάτες είχαν σχέδιο να διαφύγουν στην Ιταλία καθώς έψαχναν πάρκινγκ αυτοκινήτου στο Μπάρι και θα αναχωρούσαν από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Όπως προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι Κροάτες έγιναν «καπνός» παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μαζί με συνάδελφό του εντόπισαν τα οχήματά τους στην Ελευσίνα και διαβίβασαν αμέσως την πληροφορία ωστόσο κανένας δεν φρόντισε να τους σταματήσει.

«Εποχούμενη περιπολία στις 22.00 εντόπισε να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας περίπου 25 οχήματα με Κροάτες και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, επί της Εθνικής Οδού. Στην έξοδο της Αττικής Οδού τα οχήματα διασπάστηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της Εθνικής Οδού και άλλα μπήκαν στην Αττική Οδό , αναμεμειγμένα πλέον με τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνταν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρησή τους. Στις 22.55 από τη ΣΤΑΣΥ υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα που μπήκαν σε συρμό από το σταθμό Ειρήνη με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιώτισσας στο σταθμό Ειρήνη εντοπίστηκαν τα οχήματα των Κροατών. Περί 23.00 τα άτομα αποβιβάστηκαν στο σταθμό Περισσό» αναφέρει ο αστυνομικός στην κατάθεσή τους.

Άλλος αστυνομικός κατέθεσε ότι ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν συνεργάζονταν με Έλληνες:

«Εκτελούσα υπηρεσία στο γήπεδο Αγία Σοφία, καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν απευθύνει κάλεσμα για την πώληση εισιτηρίων για επικείμενο αγώνα. Περί την 22.40 ώρα οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί περιμετρικά του γηπέδου Αγία Σοφία ήταν περίπου 400 χωρίς να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Στις 23.00 περίπου 150 οπαδοί του Παναθηναϊκού και της Ντιναμό κατέφθασαν δίπλα από το γήπεδο Αγία Σοφία.

Οι ομάδες ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους τόσο με σωματική επαφή όσο και με ρίψη εκατέρωθεν αντικειμένων. Μόλις οι δύο ομάδες οπαδών οπισθοχώρησαν διαπιστώσαμε ότι ένα άτομο που αδιαμφισβήτητα συμμετείχε στη συμπλοκή βρισκόταν αιμόφυρτο σερ πλατεία δίπλα από το γήπεδο. Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Κροάτη.

Συνελήφθη, ενώ κρίθηκε σκόπιμη από τους θεράποντες γιατρούς η νοσηλεία του καθώς έφερε τραύμα στο κεφάλι» καταλήγει.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This