Κακιά Σκάλα: Έξαλλοι οι οδηγοί για τις ουρές χιλιομέτρων – Σε εξέλιξη η μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου του βυτιοφόρου

Νέα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, τόσο στη νέα Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου, όσο και στην παλαιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Must Read

Συνεχίζεται το ασύλληπτο κομφούζιο που έχει προκληθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά σε βυτιοφόρο που μεταφέρει περισσότερους από 7 τόνους υγραέριο, ενώ βρισκόταν λίγο πριν από το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ως αποτέλεσμα, στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να εκφράζουν δικαιολογημένα την αγανάκτησή τους για την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν.

(πηγή φωτο: fotiatora.gr)

Πριν απο λίγη ώρα, πάντως, ξεκίνησε, η διαδικασία «μετάγγισης» του εξαιρετικά εύφλεκτου φορτιού από το καμένο βυτιοφόρο σε άλλο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να αναφέρει ότι, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Οι οργισμένες αντιδράσεις κάποιων από τους εγκλωβισμένους οδηγούς στα social media έφεραν ένα κάποιο αποτέλεσμα, καθώς εδώ και λίγη ώρα άνδρες της τροχαίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν να μοιράζουν νερά στον κόσμο που ταλαιπωρείται απίστευτα εν μέσω ζέστης.
Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης, λόγω ενδεχόμενης διαφυγής υγραερίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου:
  • Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ στη διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού στην περιοχή προχώρησε για το ίδιο λόγο και η Hellenic Train.

https://youtu.be/SYAAKVXDG-0

Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτιά στο βυτιοφόρο ξεκίνησε από την καμπίνα του οδηγού, για να μεταφερθεί, κατόπιν, στο υπόλοιπο όχημα. Και παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από την Πυροσβεστική, παρατηρήθηκε κάποια διαρροή από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που μετέφερε το βυτιοφόρο. Μετά απο εξέταση με θερμική κάμερα, διαπιστώθηκε ότι η διαρροή προέρχεται από σωληνάκια πληρώσεως που κάηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο, προχώρησαν σε διαβροχή του οχήματος από απόσταση ασφαλείας. Λίγο μετά τις 14:00, στο σημείο έφτασε και εκπρόσωπος της εταιρείας του βυτιοφόρου, για να εξεταστεί η δυνατότητα μεταγγίσεως των περισσότερων από επτά τόνων του εύφλεκτου φορτίου.

 

«Είμαστε στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες»

Η ταλαιπωρία των οδηγών στην Εθνική Οδό, μετά την φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο συνεχίζεται, με τους οδηγούς να έχουν απηυδήσει από το γεγονός ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός εδώ και ώρες.

«Ο σύζυγός μου είναι καρδιοπαθής, είναι πολύ δύσκολο που είμαστε μέσα στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες», αναφέρει στο newsit.gr γυναίκα που από τις 2 το μεσημέρι είναι ακινητοποιημένη με τον σύζυγό της στην περιοχή της Κινέτας και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να φύγουν.

«Τώρα το τελευταίο τέταρτο έχουμε ξεκινήσει να κινούμαστε, έχουμε μετακινηθεί 100 μέτρα περίπου. Εμείς είμαστε πριν από την Κινέτα. Υπάρχουν εδώ παιδάκια, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς φαγητό. Δεν έχουμε ούτε ενημέρωση, δεν ξέρουμε τίποτα, κανένας δεν έχει περάσει. Είμαστε με σβησμένες τις μηχανές των αυτοκινήτων χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται», προσθέτει η ίδια.

https://youtu.be/1WN2FCPmpGE

«Εγκλωβισμένοι ήδη τρεις ώρες στους 43 βαθμούς και όλα αυτά οφείλονται στην έλλειψη ενημέρωσης και διαχείρισης. Δεν έχει περάσει ούτε ένα όχημα να δώσει έστω νερό.
Εγώ προσωπικά θα κινηθώ ΝΟΜΙΚΑ ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΩΓΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ», σχολιάζει έξαλλη σε ανάρτησή της στο Facebook μια άλλη γυναίκα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This