Θεσσαλονίκη: Βρήκαν 27 κουνέλια σε… δυάρι «φιλόζωων»!

Must Read

Πέντε άτομα χρειάστηκε να επιστρατευτούν, προκειμένου να τσακώσουν τα… 27 κουνέλια, που βρήκαν εθελοντές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων) μέσα σε ένα διαμέρισμα εμβαδού 50-60 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη!

Οι εθελοντές επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα, κατόπιν καταγγελίας από συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού που διαμένει εκεί, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το απίστευτο αυτό θέαμα, αλλά και με τις τραγικές συνθήκες υγιεινής, στις οποίες ζούσαν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στέλιος Γερονυμάκης, εθελοντής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ, εξήγησε πως ο ίδιος και άλλοι τέσσερις κατάφεραν, τελικά, να πιάσουν με απόχες όλα τα κουνέλια, τα οποία βρίσκονται, πλέον, φιλοξενούμενα στον ζωολογικό κήπο, με τη φροντίδα της κτηνιατρικής υπηρεσίας και δίνονται σε ενδιαφερόμενους φιλόζωους. «Ειδοποιηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο των ιδιοκτητών και η κατάσταση ξέφυγε και καταλήξαμε να έχουμε 27 κουνέλια σε ένα διαμέρισμα 50-60 τετραγωνικών. Ήμασταν πέντε άτομα για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε είχε “ξεφύγει” στο όριο της φιλοζωίας», αναφέρει σχετικά.

Ο ίδιος, πάντως, έκανε λόγο για… συνηθισμένη περίπτωση. «Αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων, με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο, και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι έγινε… 27 κουνέλια!», είπε προσθέτοντας ότι, εάν κάποιος θέλει να αποκτήσει ζευγάρι από κουνέλια, θα πρέπει οπωσδήποτε να δεσμευτεί ότι θα τα στειρώσει.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This